GÜNDEM 28 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-PKK Merkez Komite Üyesi Cemil Şerik, mevcut Türk iktidarının, barış yollarını tamamen kapattığını, soykırım dışında bir seçenek üzerinde durmadığını belirterek, kahredici darbeler vurarak barışa ulaşılacağını söyledi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Ortadoğu toplumu üzerinde iktidar ve devlet inşalarını siyasi rant (gücün kâr yaratması) olarak görmek gerçeğe daha çok yaklaştırır. Toplumsal birikimler efendi-köle ilişkisinden çok, iktidar ve devlet odaklarının el koyması biçiminde gerçekleştirilir” diyor.

-Memyan Botan, yaralandıktan sonra işgalci Türk askerlerinin eline geçmemek için bombasını patlatarak, şehitler kervanına katıldı. Bu fedai ruhuyla Heftanin’de destan yazan Botan, dönemin kahramanları arasındaki yerini aldı.

-DİSK Ankara Kadın Komisyonu temsilcisi Nevin Kızılöz, kadınların hayatlarının çalındığını söyleyerek, tek yolun örgütlü mücadele olduğunun altını çizdi.

- Profesör Cengiz Aktar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarını değerlendirerek yaptıklarının uluslararası hukukla bağdaşmadığını ifade etti.

-Afrika’dan Avrupa’ya doğru yoğun göçlerin olasılığına dikkat çeken yazar Asfa-Wossen Asserate, Avrupa ülkelerinin diktatörleri desteklemekten vazgeçmesi ve 'kendilerini kurtarmak için de olsa' Afrika’nın kalkınmasına ciddi manada destek vermeleri gerektiğini vurguluyor.