GÜNDEM 29 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-AKP'nin savaş politikaları sonucu Kürdistan doğasının devlet güçleri tarafından talan edildiğini söyleyen HDP vekili Hüseyin Kaçmaz, karakol yapımı için kesilen ağaçların da devlet güçleri tarafından satıldığını belirtti.

-Türkiye, Fırat Suyu’nu ve Elok İstasyonu’nu Özerk Yönetim bölgelerinde yaşayanlara karşı savaş aracı olarak kullanmakta ısrar ediyor.

-KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Cihan Eren, “Kürtler için ne düşünüyor ve istiyorsak aynısını diğer halklar için de düşünüyor ve istiyoruz” dedi.

-İşveren parasını vermedi, kendisine iş bulmasında aracı olan istihdam bürosu bayıltana kadar dövdü, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ise 16 yıllık ev işçisi olan Saime Harmancı’yı 'suçlu' buldu.

-Bu kızılca kıyameti durduracak olan, bu toprakta akan kana "dur" diyecek esas güç ne Amerika ne Rusya’ydı. Esas ceng, esas savaşçı İmralı’daydı. En büyük savaş hep orada yürütüldü.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de yakınlarının akıbetini soracak.

-Atlantik Okyanusu’nda başlayan Laura kasırgası ABD’nin yanı sıra Karayipler’de de etkili olurken, sadece Haiti’de 31 kişinin ölümüne neden oldu.

-ABD’de siyahilere karşı ayrımcılık ve polis şiddetine karşı Washington’da on binlerce kişinin katıldığı eylemde eşitlik talebi haykırıldı.