GÜNDEM 30 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride tepki gösteren HDP MYK Üyesi Av. Cengiz Çiçek, İmralı’nın kayıt dışı bir cezaevi olduğunu söyledi.

-Türk devletinin tüm saldırılarına karşı gerillanın büyük bir mücadele yürüttüğünü söyleyen Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt Malazgirt, "Gerilla yeni tarz ve taktikle Türk devletini yenilgiye uğratacaktır" dedi.

-Gerilla Ararat, birçok gerilla alanında kaldı, işgalcilerle göz göze geldi. Ve ölümsüzlüğün ilk durağı Heftanin oldu. Ölümsüzlüğü bile işgalcilere kök söktüren bir direniş oldu gerilla Ararat’ın direnişi.

-CNK ve Azadî Hareketi sözcüleri Jiyan Timurtaş ile Metin Pîranî, Türk devletinin Güney'e yönelik saldırılarına ilişkin konuşarak, "Kürt kazanımları korunmalı ve Kürdistanî oluşumlar seslerini çıkarmalı" dedi.

-Kürt düşmanlığı ve "tek adam rejimi"nin savaşı beslediğine dikkat çeken Baskın Oran, Melek Ulagay, Orhan Alkaya ve Gençay Gürsoy, muhalefetin savaşa karşı birleşmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

-Her saat 40 kız çocuğunun tecavüze maruz kaldığı Brezilya’da tecavüz sonucunda hamile kalmış bir kadın ya da kız çocuğunun kürtaj için, “yaşadıklarını detaylı bir şekilde” anlatması gerekiyor.

-İngiliz sokak sanatçısı Banks’ın mültecileri kurtarmak için satın aldığı ve Louise Michel adını verdiği gemide mültecilerin bir kısmına nihayet yardım gitti.

-Brezilya Çevre Bakanı, Amazonlardaki ormansızlaştırma politikası ile mücadelenin gerekli fon elde edilemediği için süremeyeceğini belirtti.