GÜNDEM 1 EYLÜL 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Afganistan- Pakistan hattında en büyük felaketlerden birisinin yaşandığını belirten Abdullah Öcalan, Radikal veya Ilımlı İslam’ın sistem olma kapasitesinin olmadığını, ABD’nin BOP projesinin başarı şansının da olmadığını belirtiyor.

-Avrupa, Türkiye, Kuzey Kürdistan’da düzenlenecek 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri takip edilecek.

-Türk devletinin Şengal ve Başûr'a yönelik saldırılarından PKK'yi sorumlu tutan KDP'nin suçlayıcı dilden vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, Êzidî halkının saldırılar karşısında geri adım atmayacağını belirtti.

-KJK Koordinasyonu üyesi Besê Erzincan, kadınların her yerde örgütlü olması gerektiğini belirterek, “Elit, üstten, bürokratik kadın çalışma tarzını bırakalım. Her kesime uygun örgütlenme modellerini geliştirelim” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen “Özgürlük Nöbeti” eylemini Almanya’nın Hamburg kentinden gelen Kürdistanlı gençler yürütüyor.

-Defend Kurdistan aktivisti Mazlum Karagöz: Savaşların en yoğun olduğu dönemler barışa en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemdir.

-Endonezya’da bir iskeletten alınan DNA, yeni bir insan türünü gün yüzüne çıkardı.