GÜNDEM 11 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt halkının Diriliş Bayramı olan 15 Ağustos Atılımı’nı değerlendiren YJA-Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, "Komutan Agit, Kürt halkının uyanışının ve direnişinin sesi, keskin kılıcı oldu" dedi.

-Kalbimin Hikayesi ruhumuzun dinlendiği bir kitap… Şiyar Dersim ve Nujiyan Munzur’un kaleminden Meyman Yayınevi tarafından basıldı. Masmavi, yemyeşil… Ve göğsü de şiirlerle dolu bir kitap… Açık bir yaraya kabuk bağlatan, özgürlük felsefemizin bir gerillada yaşamsallaşmasına tanıklık ettiği kadar, an ve anılar ile YAŞAM KAYNAĞINA akmasını vesile olan  canlı bir kitap…

-Gerillanın eylemleri devam ettikçe Türk devletinin yalan söyleme ve kamuoyunu manipüle etme arayışları da artıyor. Yapılan eylemler ne kadar büyük olursa olsun devlet yalanlarla bunu gizlemeye çalışıyor.

-Doktor Sedat Ulugana, Osmanlı, Türkiye, İran ve Irak gibi sömürgeci devletlerin, "Kürdü Kürde kırdırma" hedefiyle oluşturduğu işbirlikçi kurumların Kürtlere büyük zararlar verdiğini söyledi.

-Avrupa Birliği üyesi 6 ülke, Brüksel’den Afgan göçmenleri geri gönderme kararını uygulamasını talep etti.

-Cezayir’in  kuzeyinde süren yangınlarda 17 sivil, 25 asker, 42 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer yangının bilinçli bir şekilde çıkarıldığı ve aşırı sıcakların da yayılmasına sebep olduğuna dikkat çekti.