GÜNDEM 12 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

Komalên Ciwan Koordinasyon Üyesi Andok Çekdar: "15 Ağustos Kürdistan gençliğinin, öz iradesiyle faşizme karşı yaşama kararı olarak ortaya çıkmıştır. Tüm Kürdistan gençliği gerilla saflarında direnişe katılıp faşizmi yenilgiye uğratmalıdır."

15 Ağustos Atılımı’nın sömürgeci soykırımcı TC rejimine karşı yapıldığından kuşkusuz Başûre Kurdistan halkında büyük bir heyecan duyduğunu ve sahiplendiğini belirten, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, “Başûr siyasi güçleri biraz daha farklı etkilendi. Aslında KDP dışındaki siyasi güçler, kendilerini ezen KDP’ye karşı bir güç dengesi oluşturacak olan böylesi bir çıkıştan memnun olup cesaret kazandılar” dedi.

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, çatışmada şehit olan HPG gerillası Mahsum Aslan’ın cenazesinin ailesine kargo ile gönderilmesinin nefret saikli işlenmiş bir suç olduğunu ve sorumlular hakkında ailesinin suç duyurusunda bulunması gerektiğini söyledi.

Türk devleti ile gerilla arasında yaşanan çatışmalara ilişkin konuşan HPG gerillası Êrîş Serhed, bölgenin gerillanın kontrolünde olduğunu belirterek, "Gerilla her yerde savaşma ve düşmanı yenme deneyimine sahip" dedi.

Elazığ 1 No’lu Cezaevinde tutsaklar ‘orman yangınları’ bahane edilerek işkenceye maruz bırakılıyor.

Türk devleti gerçekleri halktan saklamak için gerillayı halka ‘zayıf, bitmek üzere ve eylem yapamaz olarak, kendi askerlerini ise ‘Türk ordusu güçlüdür, gerilla darbe vuramaz’ şeklinde lanse ediyor.

Ankara'da Suriyelilere yönelik son saldırıyı değerlendiren HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eşsözcüsü Veli Saçılık, bu politikaların AKP ve MHP iktidarın hamlelerinin sonucu olduğunu vurgularken diğer kesimlerin sağcılaşma söylemlerine de dikkat çekti.

Geçen hafta Çaldıran ilçesinde meydana gelen sel felaketi sırasında halk yardım isterken AKP Genel Başkan Yardımcısı, belediye gaspçıları ve il yöneticileri belediyenin organize ettiği ve 150 bin TL’ye mal olan yemekte bir araya geldi.