GÜNDEM 13 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kardeşleri HPG gerillası Ayhan Tatlı'nın akıbetini sormak için Hewlêr'e giden Felek ve Fatma Tatlı, Parastin tarafından tutuklama ile tehdit edildiklerini belirterek, "Kardeşimiz ve arkadaşlarından bilgi alana kadar aramayı bırakmayacağız" dedi.

-15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümünü kutlayan KJK Koordinasyonu, “Kürt halkı, Ortadoğulu halklar, inançlar, kadınlar; eşit, özgür, adaletli yaşamı, kendi öz yönetimleri ve öz savunmaları ile mutlaka yaratacaklardır. 15 Ağustos özgürlük ve direniş ruhu mutlaka kazanacaktır” dedi.

-KCK Genel Başkanlık Konsey Üyesi Zilar Sterk, “Biz ve Kürt halkı için 15 Ağustos bir bayramdır, diriliş bayramıdır. Bir yeniden var olma, varlık kazanma bayramıdır. Bu açıdan en önemli değerlerimizin başında geliyor” dedi.

-Geçtiğimiz ay Beyrut'ta düzenlenen 2. Ortadoğu Kadın Konferansı'na katılan Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Konseyi Başkanı Cihan Xidro, konferanstaki kadınların Rojava Devrimi ve DAİŞ’i yenilgiye uğratan YPJ’den çok etkilendiklerini söyledi.

-Kürt halkının diriliş bayramı olan 15 Ağustos Atılımı’nı değerlendiren HPG gerillaları, bugün Zap, Avaşin ve Metina'da ölümsüz komutan Agit'in (Mahsum Korkmaz) yarattığı direniş çizgisinde mücadele ettiklerini belirtti.

-Yoğun bakımdayken tahliye kararı çıkan Adar Baş’ın babası, oğlunun ihmal sonucu öldüğünü söyledi. Baba Baş, “Yoğun bakımdayken elleri kelepçeliydi" dedi.

-Frontex, bir yıl içerisinde AB’ye gelen göçmen sayısının bir önceki yıla oranla iki kat arttığını açıkladı.