GÜNDEM 14 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-15 Ağustos Atılımı'nın 38. yıldönümüne ilişkin konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, "Baş aşağıya gidiş, ulusal yok oluş 15 Ağustos'ta durduruldu. Özgürce var oluşun ilk kurşunları 15 Ağustos'ta sıkıldı" dedi.

-PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata: Bütün Kürdistan gençliği, kadınları, özgürlük arayışçıları, dindarlarından Alevisine, Êzidîsine herkes 15 Ağustosların direniş ruhunu sahiplenmelidir. Yoksa Kürdistan’da soykırım faciası durdurulamaz" dedi.

-Avrupa’nın birçok ülkesinde “Defend Kurdistan”ın çağrısı ile işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için eylem düzenlenecek.

-İktidarın sorunları çözmek yerine var olan krizi daha da artırdığını ifade eden Polen Ekolojiden Sultan Gülsün, sürecin artık eko-faşizme doğru evrildiğinin altını çiziyor.

-Ağustos Atılımı’nın 15. yıldönümünü kutlayan HPG komutanlarından Mazlum Mardin, “Yok edilmek istenen bir halkın dirilmesi anlamına geliyor” dedi.

-DEV-LİS üyelerinden Devrim Ulus, Türk eğitim sisteminin AKP-MHP iktidarına hizmet ettiğini, eğitim yoluyla şoven, cinsiyetçi, asimile edilen gençler yaratılmak istendiğini söyledi.

Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.

-Çek Cumhuriyeti, Afgan hükümetinin çağrılarına rağmen Afganlı iltica talebinde bulunan ve talebi reddedilen insanları geri göndermeye devam edeceğini açıkladı.

-Çin’in Sincar bölgesindeki Turpan-Hami vadisinde yeni 2 dinozor türü keşfedildi.