GÜNDEM 15 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan:Düşman 15 Ağustos Atılımı'ndan sonra bitireceğiz diye saldırdı. Her türlü yöntemi kullandılar. Ezemediler. Önleyemediler, güçleri yetmedi. Tarzları, taktikleri yetmedi. Gerilla karşısında yenildiler, zayıf kaldılar.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan: 15 Ağustos Atılımı'nın bu aşamaya gelmiş bir gücü olarak Garê’de, Zap’ta ve Metina’da aldığımız başarılar açısından gururluyuz. 15 Ağustos'un fedai ruhu bugün daha güçlü, daha etkili bir boyuta gelmiştir.

-Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwêş, "Minbic hamlesinden sonra artık herkes başka yerlerin de DAİŞ’in elinden kurtulabileceğine inandı. DAİŞ Kobanê'de kırıldı, ama bitirilişinin başlangıcı da Minbic’de oldu" dedi.

-15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümüne ilişkin konuşan HPG komutanlarından Êrîş Garzan ile YJA-Star gerillası Zîlan Aydın, 15 Ağustos’un Ortadoğu halkları için önemli olduğunu belirtti.

-Hiçbir zorlanma Atakan yoldaşın hakikat yürüyüşünü engelleyemedi. Sorularının cevaplarını PKK'de buldu.

-15 Ağustos’a ilişkin açıklama yapan YBŞ Komutanlığı, “3 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen 73. Fermanı gerçekleştirdiğimiz büyük direnişlerle sonuçsuz bıraktıysak, Şengal’i özgürleştirip, huzura kavuşturduysak, bugün de şehitlerimizin görkemli direnişleri öncülüğünde büyük direnerek bu katliam saldırılarını boşa çıkaracağız” dedi.

-15 Ağustos’un 38’inci yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, “. 15 Ağustos Atılımı Önder Apo öncülüğünde Kürdistan’da fedai kahramanlık çizgisinin oluşmasına damgasını vurmuştur” dedi.