GÜNDEM 15 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Demokratik Halk Cephesi Eşbaşkanı ve KNK üyesi Dr. Kamîran Berwarî, KDP ve Bağdat arasında Şengal'e ilişkin imzalanan anlaşmanın DAİŞ saldırılarının devamı olduğunu belirterek, Şengal'e sahip çıkma çağrısında bulundu. 

Türk devleti, Hesekê suyunu keserek bir milyon 200 bini aşkın insanı susuz bıraktı. Hesekê Kantonu Su Yönetimi Eşbaşkanı Nidal Mehmûd, durumu ateşkesin garantör ülkeleri ile Kızılhaç, UNICEF ve BM ile görüştüklerini, ancak kararın siyasi olduğunu kaydetti.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanlık Divanı ve Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu, 14 Aralık'ta Şengal'de kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mam Beşir için başsağlığı dileğinde bulundu.

YPG savaşçıları, "Türk devleti yürüttüğü kirli politikalarla Kürdü Kürde kırdırmaya çalışıyor" diyerek, KDP'ye tepki gösterdi.

Almanya’da muhalefet partilerinden FDP Kürtçe, Darice ve Farsça dillerinde ehliyet sınavının yapılmasını talep etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iklim için mücadelenin Anayasa'ya kaydedilmesi amacıyla bir referandum yapılacağını açıkladı.

Birleşmiş Milletlerin Libya elçisi, Libya müzakerelerinde tarafların ekonomik reformlar konusunda "somut hedefler" üzerine anlaşma sağlamasını umut ediyor.

Kuzey Atlantik'teki Faroe Takımadası'nda dünyanın deniz altındaki ilk kavşağının açılışı yapılacak.