GÜNDEM 16 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, Türkiye ve Kürdistan halklarının ancak Erdoğan rejiminden kurtulmakla özgürleşebileceğini belirterek, "Faşist Erdoğan ve Bahçeli seçimlerle gitmeyecektir. Ancak direniş ve mücadele ile yıkılabilirler" dedi.

KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus, Güney Kürdistan'da artan çatışma riskine karşı PKK ve KDP'yi acilen diyaloga çağırdı. Karamus,"Peşmerge ve gerillaya da açık çağrı yapıyorum; çatışmalardan uzak durmalılar" dedi.

KJK Koordinasyonu, tüm halkı ve kadınları, zindan direnişçilerine sahip çıkmaya, özgürlük hamlelerine güçlü katılmaya çağırdı.

Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim Eşbaşkan Yardımcısı Emine Osê, Türk devletinin Eyn Îsa saldırılarının ciddi, planlı ve Rusya onaylı olduğunu söyledi.

Gabar'da 2015 yılındaki bir eylemi anlatan gerilla Eylem Göksu Gabar, "Önce heval Berçem vuruyor, daha sonra bombalarla arkadaşlar saldırıyor. Tepe tümden ortadan kalkmıştı" diye hatırlıyor. 

Salgın kısıtlamaları nedeniyle işsiz kalan üniversite mezunu gençlerden İsmail Aydın, kafe ve barların kapatılmasının önlemden çok politik bir karar olduğunu belirtirken Betül Topkaya “Her şeye rağmen bir B planımız var; dayanışmak ve mücadele etmek” dedi.

Son yıllarda giderek artan doğal veya insan kaynaklı afetlerin maliyetinin bu yıl geçen yıla oranla büyük oranda arttığı bildiriliyor.