GÜNDEM 17 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle düzenlenen “Özgürlük Nöbeti”ni 478’inci haftasında Almanya’nın Kiel kentinden gelen grup devraldı.

-HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, iktidarın Kürt halkını sürekli ötekileştirip ‘terörist’ ilan ederek açık saldırıya maruz bıraktığını söyledi.

-Kürt Kadın Hareketinin ve PKK’nin öncü kadrolarından Sakine Cansız'a adadığı Kadın Festivali'nin 8’incisi bu yıl İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak.

-Van’da son 5 yıldır adeta bir doğa kırımı yaşanıyor. Mermer, taş ve maden ocakları ile HES’ler, Van’ın doğasını tahrip ederken protestolar ise devlet şiddetiyle karşılaşıyor.

-Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde devletin kendilerine verdiği silahı halka karşı kullanan korucular, arazilere çöktü. Halkın yetkili mercilere yaptığı başvurular da sonuçsuz kaldı.

-Geçtiğimiz yıl tamamen ortadan kaldırıldığı belirtilen Ebola vakası Fildişi Sahili’nde tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü, Fildişi Sahili’nde 1994’ten bu yana ilk kez vaka tespit edildiğini ve “durumun düşündürücü” olduğunu belirtti.