GÜNDEM 18 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Şengal'de dün hastaneye yönelik gerçekleştirilen saldırının sonuçları takip edilecek. YBŞ Komutanı Seid Hesen için açılan taziye takip edilecek. Açıklama ve tepkilere yer verilecek. 

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin temel nedeninin Kürt sorununa çözüm taleplerinin engellenmesi olduğunu belirterek, "Abdullah Öcalan'ın sesi halkın umududur" dedi.

-Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aştî, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgaline dikkat çekerek, “Biz Kürt halkı olarak birliği sağlamalı, birbirimize kenetlenmeliyiz” dedi.

-Türk devletinin "24 saatte bitireceğiz" dediği özgürlük mücadelesinin 37 yılı geride bıraktığını belirten HPG komutanlarından Davut Karasu, "Heval Agit öncülüğünde gerçekleşen 15 Ağustos Atılımı direnişin temelini oluşturdu" dedi.

-KDP, Türk devleti ile birlikte kara propaganda ve yalan vaatlere dayalı planıyla bölge halkını gerillaya karşı koruculaştırmak istiyor.

-HDP MYK Üyesi Veli Saçılık, iktidarın başta göçmenler olmak üzere ezilen halklara dönük politikalarından muhalefetin de sorumlu olduğunu söyleyerek, “Kürt’e, Aleviye, ezilenlere ne kadar uzaksanız Saray’a o kadar yakınsınız” dedi.

-Rusya’nın Sibirya bölgesindeki Semyuelyakh nehri yakınlarında 28 bin yıllık bir aslan yavrusu cesedi bulundu. Aslan yavrusunun kürkü hala sağlam dururken, bilim insanları iç organlarının da zarar görmediğini belirtti.