GÜNDEM 18 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Türk devletinin tüm teknikleri kullanarak saldırmasına rağmen gerilla eylemleri yıl boyunca artarak devam etti. HPG Basın ve İrtibat Merkezi’nin günlük olarak yayımladığı verilerinden yola çıkarak, 2020 yılının savaş bilançosunu ortaya çıkardık.

KBDH Genel Konsey Üyesi Hîvron Razmuhi, Kürt emekçilerinin maaşlarını ödemeyen KDP’nin, Türk işgal güçlerine Federe Kürdistan kasasından fon ayırdığını söyledi.

Kadınlar kendilerini taciz eden erkekleri açıklamaya başladıkça birbirinden güç aldı. Failler ise olayı “linç” olarak tartışıp tacizin konuşulmasının önüne geçmeye çalıştı.

Yemen'in güneyindeki bağımsızlıkçılar ile Suudi Arabistan desteğindeki hükümet güçleri arasında birlik hükümeti kuruldu. Bu birlik ile Husilere karşı safların sıkılaştırılması umut ediliyor.

Avrupa Parlamentosu'ndaki radikal sol grup GUE/NGL'nin girişimiyle sivil toplum örgütlerinden oluşan bir ağ, AB sınırlarında göçmenlere yönelik şiddet ve kötü muamelenin kara kitabını yazdı.

Fransa’da sayıları 300 bin ila 600 bin arasında değişen ‘kağıtsızların’ yasal statüye kavuşmaları için eylemleri sürüyor.

BM’ye göre, son aylarda büyük bir kriz içinde olan Lübnan’daki 1,5 milyon kadar Suriyeli mültecinin onda dokuzu ağır yoksulluk içinde yaşıyor.

BM tarafından yayınlanan son rapora göre, inşaat ve yapı sektörü küresel ısınmayı azaltmaya yönelik hedefleri ciddi biçimde tehdit eder boyutlarda. 

ABD’de Microsoft şirketinde yönelik kapsamlı siber saldırının çok sayıda ülkedeki onlarca şirketi hedef aldığı bildirilirken, saldırının arkasında Rusya’nın olduğu iddiası gündemde.