GÜNDEM 2 HAZİRAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-TJK-E ve KCDK-E’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarı ile düzenlediği oturma eylem itakip edilecek.

-Strasbourg’da TJK-E ve KCDK-E’nin Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Avrupa kurumları ve ülkelerinin sessizliğini protesto amacıyla düzenlenecek eylem takip edilecek.

-1 Haziran atılımının 17. yıldönümüne ilişkin konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, "Hareketimizin ve halkımızın geliştirdiği direniş, mücadele ve serhildanlar, gücünü 1 Haziran hamlesinden alıyor" dedi.

-Türk ordusunun işgal saldırılarına “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” ile yanıt veren Kürdistan Özgürlük Gerillası, Avaşîn’de düşmana ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Gerillaların aldığı notlar, direnişin ruh halini ortaya koyuyor.

-Çeteleşmenin doğduğu siyasal zemini görmek gerektiğini belirten HDP PM Üyesi Erbaş, sadece simgeleşen bazı isimlerle yorumlamanın yetersizliğine işaret ederek, “Savaş gerçeğini görmeden bu ilişkilerin özünü kavrayamayız” dedi.

-Mevcut kısır döngüden ancak demokratikleşmeyle çıkılabileceğini vurgulayan İHD’li Sebla Arcan, aksi takdirde bu kirli ilişkilerin devam edeceğini söyledi.

-HBDH Avrupa “Saldırılara dur demek için tüm halklarımızı 2 Haziran da Strasbourg’da ABD konsolosluğu önünde ki protesto gösterisine çağırıyoruz” dedi.

-Almanya, Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa 23 Haziran’da düzenlenecek Libya toplantısına ev sahipliği yapacak.