GÜNDEM 20 MAYIS 2021

20 Mayıs 2021 gündeminden öne çıkan başlıklar

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Türkiye ile bir barış ve demokratik çözüm sürecinin başlaması için Türkiye'nin arkasındaki ABD ve Avrupa desteğinin çekilmesi gerekir” dedi.

- Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in bugün anlattıklarını “90’larda bizzat açık bir şekilde yaşadık” diyen İHD Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin, “Ama maalesef  biz söyleyince değil, Sedat Peker açıklayınca tartışılıyor bu da işin acı yanı” dedi.

-Avrupa Birliği bugün Türkiye raporunu oylayacak. Raporda Ermeni Soykırımı, Kürt sorunu ve demokratikleşme konularında çarpıcı ifadeler yer alıyor.

- Gazeteci Burcu Karakaş’a göre dindar bir nesil yaratmadan aileyi korumaya kadar çok geniş bir alanda faaliyet yürüten Diyanet, bir tür araçsallaşmış vaziyette.

- Kürtçe müziğin genç isimlerinden Aysel Borak, “Savaş var ve Kürt toplumunun içindeyiz. Bizim toplumumuzdan bağımsız sanat yapmamız olanaksız” dedi.

- Uluslararası Af Örgütü İsviçre’deki iltica merkezlerinde işkenceye varan düzeyde insan hakları ihlalleri yaşandığını duyurdu.

- Danimarka hükümeti, Kuzey Suriye’deki kamplarda bulunan 22 vatandaşını ülkeye geri getireceğini duyurdu.

- ABD’nin küresel alanda faaliyet gösteren ve Pentagon tarafından tehdit olarak kullanıldığı ifade edilen 60 bin kişilik gizli bir ordusu bulduğu bildirildi.

- Avusturalyalı bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre dünyada bulunan 50 milyar kadar kuşun büyük bir bölümünü dört tür oluşturuyor.