GÜNDEM 21 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Şengal'e yönelik saldırı sonrası tepki ve gelişmeler takip edilecek.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Sozdar Avesta: Türk devleti aralarında KDP’nin de bulunduğu güçlerin 9 Ekim’de Şengal’e ilişkin yaptıkları anlaşma sonucu bu saldırılarda bulunuyor. 9 Ekim anlaşması ile Êzidî halkının iradesini kırmak istiyorlar.

-Türk devletinin saldırarak, kapıları kapatarak, suyu keserek ve demografik yapıyla oynayarak savaş ve insanlık suçu işlediğini belirten Özerk Yönetim Sözcüsü Emine Osê, uluslararası güçlerin de töhmet altında olduğunu söyledi.

-TİS sonrası Batman ve Tekirdağ’dan hükümetin memurlara zam teklifini protesto için yürüyüş başlatan KESK eylemini sonlandırdı. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kaban, zammı değil kabul etmek tartışmayacaklarını bile ifade ediyor.

-MED-DER Eşbaşkanı Şilan Kan, Kürt dilinin tüm kurumsal yapılarda ve toplum içerisinde resmi bir boyut kazanarak, günlük yaşamda kullanılması gerektiğini söyledi.

-İşgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları Avrupa’da düzenlenecek eylemlerle protesto edilecek.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü oluğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini soracak.

-Yunanistan’ın Eube adasından, Cezayir’in Kabilliye, İtalya’nın Sicilya ve en son Fransa’nın Var bölgesinde çıkan yangınla birlikte Akdeniz’in çevresi tamamen yanıyor.