GÜNDEM 21 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Kürtler, bugün hiç olmadığı kadar ulusal birliğe ihtiyaç duyuyor. Bu yönlü çabalar son yıllarda yoğunlaştı. Tarihi bazı adımlar atılsa da, Kürtlerin bu asırlık hayali halen gerçekleşmeyi bekliyor. /DOSYA-I

YJA-STAR Gerillası Bêrîtan Erzurum, Geliyê Tiyarê’de Valto alanında, 2018’de yer aldığı eylemi, üzerinde bıraktığı etkileri ve eylem amaçlarını anlattı...

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin teslim ettiği DAİŞ’li kadın ve çocuklardan sadece birisi Almanya’ya girişte gözaltına alındı. DAİŞ’lilerin teslimi için imzalanan protokole rağmen Alman yetkililer, özerk yönetimin adını anmadılar.

Antep’te Covid olduğu halde işten izin alamayan bir işçinin ailesini kaybetmesinin münferit olmadığını söyleyen Mehmet Türkmen, kentin yarısına yakınını oluşturan işçi ve ailelerinin risk altında olduğunu vurguluyor.

Macaristan muhalefeti, 2022 seçimleri için ilk kez otoriterlikle eleştirilen Viktor Orban hükümetine karşı ortak cephede buluştu.

Birleşik Krallık'ta mutasyona uğrayan yeni bir koronavirüs türünün tespit edilmesi, endişeleri arttırdı.

Danimarka, koronavirüs gerekçesiyle milyonlarca vizonu öldürdü. Büyük bir kirliliğe yol açacakları endişesiyle bu kez topraktan çıkarılmaları hesaplanıyor.