GÜNDEM 21 MAYIS 2021

21 Mayıs 2021 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türkiye'deki Kobanê protestoları gerekçe gösterilerek açılan Kobanê davası görülmeye devam edilecek. 

- Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarattığı canavarlar tarafından yenileceğini düşünen gazeteci-yazar Ahmet Kahraman “Erdoğan bir kesimi kollayıp, diğerleri uzaktan bakınca artık ipini çektiler” dedi.

- Dr. Ayhan Işık, Türkiye’deki akademinin bilimsel bilgi üretmek, savaşın neden ve sonuçlarını anlamak yerine devletin gölgesine sığınarak, hakkaniyetli bilimsel bilgi üretiminin önüne geçtiğini söyledi.

- Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye’ye çağrıda bulunarak Newroz kutlaması fotoğrafı paylaştığı için yargılanan gazeteci Melis Alphan’a yönelik suçlamaların geri çekilmesini istedi.

- Kürdistani 50 kurum, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal girişimine karşı Kobanê ruhu ile tepki verme çağrısında bulundu.

- İspanya’da hükümet ortağı partilerin de aralarında yer aldığı dokuz parlamenter grup, HDP’ye yönelik baskılara tepki gösterdi ve bir karar tasarısı önerdi.

- Hevsel bahçelerinde çiftçilik ile uğraşan Hacı Sular, daha önceleri ekimini yaptığı ürünleri doğrudan aracı olmadan Sur içinde satabildiğini ancak şimdi ürünlerini satabileceği bir yer olmadığını söyledi.

- Uluslararası Enerji Ajansı, küresel ısınmaya karşı 2050 yılında fosil yakıt tüketiminin sona ermesi hedefinin erişilebilir olduğunu açıkladı.