GÜNDEM 22 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Türk devletinin halkı korkutup göçerterek kolayca işgal etmeye çalıştığını belirten Eyn Îsalı kadınlar, evlerini, topraklarını bırakmayıp işgale karşı direneceklerini söyledi.

Geçtiğimiz ay Kuzey Doğu Suriye için 100 adet solunum cihazı kampanyası başlatan Heyva Sor a Kurdistanê, kampanyanın ilk adımı olarak Rojava'ya 15 solunum cihazı gönderdi. 

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya, ulusal ittifakın teorik altyapısı ve nasıl ilerlemesi gerektiğine ilişkin konuşarak, "Ulusal birlik veya ittifaklar, ticari pastalar gibi düşünülmemelidir" dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde karantina hücresinde tutulan Avukat Aytaç Ünsal’ın annesi Nermin Ünsal, tedavisi yarım kalan oğlunun sağlık durumunun kötüye gittiğine dikkat çekerek, “Derhal tahliye edilmeli, aksi takdirde ölecek” dedi.

Lübnan parlamentosu, tacize ve ev içindeki şiddete karşı kadınların korunması amacıyla yeni tedbirleri onayladı. Kadın hakları savunucusu bu tedbirlerin yetersiz olduğu tepkisinde bulundu.

ABD ve İran’ın karşılıklı hamleleriyle giderek belirsizleşen Nükleer Anlaşması’nın imzacıları, Joe Biden’in anlaşmayı imzalaması yönünde bir çağrı daha yaptılar. 

Yıllardır Almanya’da mülteci statüsünde yaşayan Suriyeli bir doktorun insanlığa karşı suçlardan yargılanacağı duyuruldu. 

Romanya’da 6 Aralık’ta yapılan seçimlerden sonra AB yanlısı partilerin yeniden koalisyon kuracağı kesinleşti.