GÜNDEM 23 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Şengal'e yönelik saldırı sonrası tepki ve gelişmeler takip edilecek.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 10 yıldır sürdürülen Kürt Halk Önderi Abdullah  Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Avrupa Özgür Êzidî Kadın Hareketi devraldı.

-Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırıları ANF’ye değerlendiren YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, “Türk devlet iktidarı, Rusya ve ABD garantörlüğünde büyük adımlar attırılmış. Bu ABD’nin defalarca kez kamuoyuna ‘DAİŞ terörüne karşı savaşta Demokratik Suriye Güçlerinin ittifakımızdır’ belirtmesine Türkiye rahatlıkla bu güce saldırabiliyor. ABD, Rusya başta olmak üzere Koalisyondaki tüm ülkelere ve tüm dünyaya QSD ile ortak çalıştığını göstermesine rağmen görüyoruz ki AKP-MHP iktidarı NATO imkanıyla QSD’ye saldırdığını görüyoruz” dedi.

-İSUK Grubu’ndan Rüya Kurtuluş, Türkiye’nin de Afganistan’da yaşanan tehlikenin dışında olmadığının görüldüğünü belirtti.

-Garê direnişinde 10 Şubat 2021’de şehit düşen HPG gerillası Seydo Refik, “Ben, devrimin her anında hazır olmak istiyorum. Fedailik bunu gerektiriyor” demişti.

-Brezilya’da bir balıkçı köyü olan São João da Barra köyü yaklaşık yarım yüzyıldır yavaş yavaş suyun altında kalıyor.