GÜNDEM 23 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kaybettiği evlatlarının acısını direnişe dönüştüren Zerge Ana (Zerge Cinêd), toplumsal hafızanın ve özgürlüğün ebedi bir sembolü olarak hafızalarda bir anıt gibi yükselecek.

-Kurdistan’da son dönemde kanser vakalarında artış görüldü. DEM Parti Milletvekili Dr. Heval Bozdağ, ana dilde sağlık hizmeti alınamamasının, savaş ve piyasacı politikaların halkın sağlığını bozduğunu vurguladı.

- EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, mevcut ekonomik programın ancak zorbalıkla sürdürülebileceğini belirterek, “Ekonomik ve politik açıdan ayrılmaz bir saldırganlıkla karşı karşıyayız” dedi.

-CarrefourSa Esenyurt Deposu’nda zam istediği için işten atılan direnişteki DGD-Sen işyeri temsilcisi Hakan Kireman, direnişe başlamaması için taşeron firmanın kendisine para teklif ettiğine dikkat çekerek, “Açlıktan ölsem de geri adım atmayacağım” dedi.

-Benda Amed, gerçek bir yoldaş, Apocu bir savaşçı olarak Kürt kadınının asaletini ve ülkesine olan sevgisini herkese kanıtladı. Yaşamıyla, direnişiyle ve dürüstlüğüyle, savaşçıların düşmana nasıl cevap vermesi gerektiğini gösterdi.