GÜNDEM 23 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecride dikkat çeken DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, "AKP-MHP tecridi derinleştirerek yeni bir rejim inşa etmek istiyorlar. Tecridin kırılması bu faşizmin yıkılması ile olur" dedi.

-HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, ırkçı parti MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin söylediklerinin, kendisiyle sınırlı olmadığını belirterek, “Aslında aklını yitirmiş devletin sesidir Devlet Bahçeli” dedi. 

-Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşti ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, Kürt ulusal birliği ve Türk devletinin saldırılarına konuşarak, saldırılara karşı ortak cevap için ulusal kongrenin şart olduğunu belirtti. 

-ILPS Onursal Başkanı José Maria Sison ile ICOR Ana Koordinatörü Monika Gärtner-Engel, KDP ve Genel Başkanı Mesut Barzani'ye bir mektup gönderdi. 

-Kürt aktivist Mustafa Tuzak Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nin kararıyla tutuklandı. Tuzak, İmralı’daki tecridin kırılması için 2019 yılının Mayıs ayında sona eren açlık grevi direnişçilerinden biriydi.

-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski başkanlara ömür boyu dokunulmazlık tanıyan bir yasayı imzaladı. 

-İsrail'de hükümeti ayakta tutmak ve parlamentonun otomatik olarak feshedilmesinin önüne geçmek için için son çabalar da başarısız oldu. 

-BM tarafından Mali'ye ilişkin kurulan Uluslararası Komisyon, Mali ordusunun "savaş suçları" ve bir çok silahlı grubun ise "insanlığa karşı suçlar" işlediğini bildirdi.