GÜNDEM 23 MAYIS 2021

23 Mayıs 2021 gündeminden öne çıkan başlıklar

- HPG komutanlarından Yaşar Serhat, 18 Mayıs 1977’de şehadete ulaşan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı en çok anlayan ve uygulayan militan olarak bilinen PKK’nin öncü kadrolarından Haki Karer’in mücadele yaşamını anlattı.

- El Aksa’da “biz buradayız sen neredesin Erdoğan” sloganı atan Filistinlilerin Erdoğan’dan bir beklentisi yok diyen Ali Ergin Demirhan, tüm bu hamlelerin içeride sıkışan AKP’nin kendi militan tabanına yönelik olduğunu söylüyor.

- Avrupa devrimci gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger Yürütme Meclisi,  Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı geliştirilen ‘Şahinleşen Gençlikle Zagroslarda Zafere’  seferberlik hamlesine katıldıklarını ilan etti.

- TJK-F 4. olağan kongresini Fransa'nın her bölgesinden gelen delegeleriyle "Kadın kırımına karşı özgür kadını ve özgür toplumu savunma zamanı" şiarıyla Paris DKTM'de gerçekleştirdi.

- Batı Avrupa’da sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça altında seyrediyor. 2021 yılının Nisan ayı 1977’den beri en soğuk Nisan ayı olarak tarihe geçerken yazın nasıl bir hava olacağı merak konusu.

- IRA’nın siyasi kanadıyken barış anlaşmasının ardından siyasi bir partiye dönüşen Sinn Fein, Kuzey İrlanda’da birinci parti haline geldi.