GÜNDEM 24 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Ölümden başka bir şey verilmeyen Kürtlerin kendini sınırlandırması gerekmediğini belirten PKK Yürüme Komitesi Üyesi Kalkan, “O bize bir vuruyorsa biz ona iki vuralım. Böyle mücadele edersek düşman elini kolunu kırarız” dedi.

-İbrahim Durmaz (Hacı) dört çocuk babasıydı, 1980 öncesi Almanya'ya çalışmak için gitti, oradan da özgürlük mücadelesine katılıp 15 Ağustos’un komutanlarından biri oldu. Mahsum Korkmaz ile aynı karede görülen fotoğrafla da Kürt halkının hafızasına kazıldı.

-23 Nisan'da işgal harekatı başlatan Türk ordusu ve ona bağlı çeteler yaklaşık 5 aydır aralıksız bir şekilde Kürdistan halkına ve doğasına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gerilla direnişine çarpan Türk ordusu hırsını Kürdistan doğasından çıkarıyor.

-Brezilya’nın başkenti Brasilia’da yerli halk, kuş tüyü başlıkları, geleneksel kıyafetleri ile devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun, yerli halkın ata topraklarını yok etme girişimlerini protesto etmek için eylemdeydi.

-Van'ın afet bölgesi ilan edilmemesine tepki gösteren siyasi parti temsilcileri ve STK’ler AKP'nin oy oranına göre halka muamele yaptığını vurguladı.

-Uluslararası yardım kuruluşları tarafından hazırlanan bir rapora göre yaşanan kuraklık nedeniyle Suriye’de 12 milyondan fazla kişi içme suyu ve elektrikten yoksun kalabilir.