GÜNDEM 26 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Efrîn’de son 2 ayda işgalciler tarafından sivillerin kaçırılması ve fidye uygulamaları yoğunlaştı. İşgalcilerin kaçırdığı kişilerin bir bölümü ise işgal nedeniyle Halep ve Şehba’ya göçmüş ama sonra ENKS propagandasıyla yeniden Efrîn’e dönmüş Kürtler.

-Psikolog Şiyar Güldiken, Kürdistan’daki savaş ve sömürgecilik halinin çocuklar üzerindeki etkilerine işaret ederek, “Çocukların polis ve askerlerden korkmasının nedeni biz yetişkinleriz” dedi.

-Melih Bulu gibi Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gece yarısı atanan kayyum rektör Mehmet Naci İnci’yi de kabul etmeyeceklerini vurgulayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, “Kayyum zihniyetine karşı 8 ay direndik, bir 8 ay daha direniriz” mesajını verdiler.

-AKP-MHP’nin Van’da uyguladığı tüm politikaları Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Gülşen Orhan belirliyor. Yasağın uzatılmasını sağlıyor, tüm atamaları yapıyor.

-Nijer’de Boko Haram’ın düzenlediği saldırıda 16 asker öldürüldü.

-Almanya ve Belçika’da Temmuz ayında meydana gelen selleri araştıran WWA’nın bir bilim insanı ekibi, “Sebep iklim değişikliği” açıklamasında bulundu.