GÜNDEM 28 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-APPG’den Türkiye’de Kürtlerin Siyasi temsili ve Eşitlik Konulu raporu: İngiliz hükümeti Belçika'daki mahkeme kararı ışığında PKK hakkındaki "terörist" tanımının gözden geçirmeli, Türkiye'nin hak ihlalleri kınanmalı.

-Kendi anayasa ve yasalarını çiğneyerek İmralı’da tüm hukuki, insani ve ahlaki normların rafa kaldırıldığı bir tecrit sistemi uygulayan Türk iktidarı, bu korsan uygulamayla Abdullah Öcalan ve diğer tutsakların hiçbir iletişimine izin vermiyor.

-ÖHD ve Göç-İz-Der üyesi avukatlarından Ahmet Baran Çelik, Edirne’de jandarma tarafından Meriç Nehri’ne atıldıklarını söyleyen göçmenlerden 5’i ile yaptığı görüşmede, yüzme bilmeyen üç kişinin hayatını kaybettiği bilgisinin verildiğine dikkat çekti.

-İş bulmakta, ev bulmakta zorlanıyorlar. Bazen aylarca çalıştıkları yerlerden maaşlarını alamıyor. Bazen markete alınmıyorlar. Afganlar, Türkiye’de göçmen olmanın tüm zorluklarını biriktirdikleri öfkeyle, emek sömürüsüyle ertesi günü bekliyorlar.

-Kayıp yakınları her cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akıbetini soracak.

-BM, dün yaptığı açıklamada Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesiyle beraber en kötümser göçmen senaryosunu açıkladı. BM, 500 bin kişinin göçmen olarak beklendiğini belirtti.