GÜNDEM 28 ARALIK 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, Kürdistan özgürlük hareketi açısından 2020 yılını değerlendirdi. Çewlik, “2020 yılına her alana direniş damgasını vurdu” dedi.

-Dokuz yıl önce, 28 Aralık 2011’de yaşanan Roboskî katliamı, ağabeyleri Muhammed'i kaybeden Cansel ve Muammer Encü kardeşlerin tüm yaşam alanlarını etkilemiş.  

-2020 yılı, Kuzey-Doğu Suriye devrimine yönelik çok yönlü ideolojik saldırıların arttığı bir yıl oldu. Devrimin özünü hedef alan saldırılara karşı direniş büyüyerek devam etti.

-Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, 2020’de Türki ve Kuzey Kürdistan’da ekolojik yıkımın doruğa çıktığını söyledi. Çepni, aynı zamanda bir ekolojik yılı olduğunun da altını çizdi.

-Körfez İşbirliği Konseyi’nin 5 Ocak’ta Riyad’da öngörülen yıllık toplantısı öncesi Kuveyt’te hazırlık toplantısı yapıldı.

-Afgan hükümeti il meclislerinin sözcüleri tarafından medyaya bilgi verilmesini yasakladı. Basın özgürlüğünün zaten tehdit altında olduğu ülkede bu yeni karar endişeleri arttırdı.

-Kadın-erkek eşitliğinde dünyanın en kötü ülkelerinden olan Japonya’da kadınların daha fazla yöneticilik pozisyonlarında yer almasını öngören proje ertelendi.