GÜNDEM 3 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Şengal katliamının 7’inci yıldönümünde düzenlenecek protesto eylemleri takip edilecek.

-Êzidîlere dönük fermanlarda Türk devletinin rolü olduğuna dikkat çeken MXDŞ eski Eşbaşkanı Riham Heco, KDP'nin de fermanda rolü olduğunu belirterek, "HPG, YJA-STAR güçlerinin bize yardım ettiğini görmek bir milattı" dedi.

-Konya Meram’da AKP-MHP’li faşistlerin Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katletmesini kınayan MÖP, “Mevcut hükümet Türk devlet zihniyetini en iyi temsil edendir. Bu yüzden Türk devletini bu soykırımcı politikalardan ayrı tutmamak lazım” dedi.

-KON-MED, Almanya’nın birçok kentinde düzenlenecek Şengal katliamını yıldönümünde protesto eylemlerine katılım çağrısında bulundu.

-Özgürlük hareketinin öncü kadın komutanlardan Cahide Kahraman’ı anlatan mücadele arkadaşı HPG komutanlarından Şilan Çelê, "Cahide heval, özgürlük umuduyla düşmana karşı cesaretli bir şekilde savaşıyordu. Bu savaş kadının gücüyle zafere ulaşacak" dedi.

-HDP MYK üyesi Salim Kaplan, AKP'nin iktidarı boyunca kutuplaştırıcı bir dil kullanarak katliamları meşrulaştırdığını, ancak Cumhuriyet tarihinden bu yana Kürtlere ve diğer halklara yönelik bu saldırıların hep var olduğunu belirtti.

-Van’ın ilçelerinde şu ana kadar yaşanan sel felaketlerinde yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kalırken, yüzlerce hayvan telef oldu. Yaşanan felakete rağmen AKP hükümeti sel felaketi yaşanan ilçeler için şu ana kadar herhangi bir adım atmadı.