GÜNDEM 3 HAZİRAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-TJK-E ve KCDK-E’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarı ile düzenlediği oturma eylem itakip edilecek.

-Türk devletinin mafya-çete ve cihadistlerle ilişkisinin başta Alman olmak üzere batılı ülkelerce bilindiğine dikkat çeken tarihçi ve gazeteci-yazar Dr. Nick Brauns, çeteleşen devlete karşı uluslararası arenadan beklenti yerine Türkiye’deki muhalefetin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

-Güney Kürdistan'a yönelik işgal harekatı başlatan Türk devleti sivil alanları bombalıyor. İşgal saldırılarına tepki gösteren Batîfa ve Kêşank halkı, Güney yetkililerin sessizliğine tepki gösterdi.

-Avukat Onur Düşünmez, Türk İçişleri Bakanı Soylu'nun “Benim dönemimde işkence olmadı” şeklinde açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Soylu döneminde işkence artık aleni yapılıyor" dedi.

-Türk devletinin saldırılarına karşı savaş mevizlerinde direnen YJA Star gerillaları işgalci güçlere darbe vurmaya devam ediyor.

-Doğa katliamının yol açtığı sorunlar nedeniyle verilen mücadelenin evrensel olması gerektiğini vurgulayan Mezopotamya Ekoloji Aktivisti, Hewsel Koruma Platformu Eş Sözcüsü Vahap Işıklı, “Van Gülpınar’dan İkizdere’ye dek mücadele veren köylülerin yanındayız.  Doğamız ortak, mücadelemiz ortak. Bu nedenle ‘yeni bir dünya mümkün’ diyerek yan yana durabilmeliyiz” dedi.

-Kolombiya ile Venezuela sınırı yaklaşık 14 aydır göçmen akışı ve kovid-19 salgınından dolayı kapalıydı. Kolombiya Venezuela ile olan 2220 kilometrelik sınırını açtığını açıkladı.