GÜNDEM 4 HAZİRAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-TJK-E ve KCDK-E’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarı ile düzenlediği oturma eylemi bugün sona erecek.

-Türk iktidarının sermaye transferi ve kamu ihaleleriyle palazlandırdığı Cengiz Holding, taşeronları vasıtasıyla KDP’li Ali Ewnî ile ortaklık yaparak, Güney Kürdistan’da işgali kalıcılaştırmak için güvenlik yolları yapıyor, ağaçları bile Türkiye’ye taşıyor.

-Son 10 yılda 63 zırhlı araçların çarpması sonucu 37 kişi hayatını kaybetti. Konuya ilişkin konuşan Amed Barosu Üyesi Av. Süleyman Şahin, "Bu failler hakkında olası kasıttan davalar açılmalı" dedi.

-“Bu su aktıkça gerilla Avaşîn’de yaşamaya ve savaşmaya devam edecek” demişti, aylar önce bir arkadaş. Ne su duruluyor şimdi, ne de gerilla.

-AABK Kurucu Başkanı Turgut Öker, Sedat Peker’in bahsettiği gibi bir Cemevi saldırısı olmasa da bunun hiç yaşanmayacağı anlamına gelmeyeceğini söyleyerek demokrasi güçlerinin bu anlamda örgütlenmesi gerektiğini belirtti.

-Hewsel Koruma Platformu Eşsözcüsü Vahap Işıklı, “Van Gülpınar’dan İkizdere’ye dek mücadele veren köylülerin yanındayız. Doğamız ortak, mücadelemiz ortak” dedi.

-ABD ordusu, 2020 yılında 23 sivili öldürdüğünü açıklarken, BM yeterince araştırma yapılmadığını ve öldürülen sivil sayısının eksik olarak açıklandığına dikkat çekti.

-Meksika’nın Puebla eyaletindeki Santa Maria Zacatepec’te açılan çukur, her geçen gün daha da büyüyor.