GÜNDEM 8 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-2014 yılında DAİŞ çetelerinin saldırısında şehit olan özgür basın şehitlerinden Deniz Fırat'ı anan RAJIN, "Hakikat arayışçısı Deniz heval, kalemi, görüntüleri ve fotoğrafları ile Kürdistan gerillalarının sesi oldu" dedi.

-O, arkadaşlarıyla herkesten önce vardı direniş alanına. Arkadaşlarıyla koştu, arkadaşlarıyla direndi, savaştı. Gerilla Marya Aram, Ronahi Axin, Devran Ekin, Nesrin Gever, Berfin Botan ve Demhat Bahoz ile birlikte 24 Nisan 2021 tarihinde ölümsüzleşti.

-Deniz Fırat, 2014 yılında cephedeki durumu Kürdistan ve dünyaya büyük bir cesaretle duyururken, şehadete ulaştı. Gerilla pratiği, duruşu ve gazeteciliğiyle büyük bir miras bıraktı.

- İşgalci Türk devleti ve güdümündeki çetelerin saldırılarında yüzlerce sivil hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralanırken, özellikle sivillerin yoğunlukta olduğu köyler hedef alınıyor.

-Kadın cinayetlerine karşı eylemde olan kadınlar, “Bir kayba daha tahammülüz yok” mesajı verdi.

-Orta Anadolu’da Kürtlere yönelik yaşanan art arda ırkçı saldırılar çerçevesinde konuştuğumuz oranın yerleşiği bir kişi, siyasallaşmasının orada yüzyıllardır yaşayan Kürtler için de önemli bir değişim olduğunun altını çiziyor...