GÜNDEM 9 AĞUSTOS 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan: Ekmek ve sudan daha önce gelir  özgürlük savaşı! Savaşta belki kesin bir zafer kazanmadık, ama belki de onun kadar ve hatta ondan daha değerli kazandıklarımız var.

-KCK Halklar ve İnançlar Komitesi: Ortadoğu'da Yezitlik sürmektedir. Türk devleti, AKP-MHP iktidarıyla tam bir Yezid devleti olmuştur. Bugünün Ankara’sıyla Yezid’in Şam’ı arasında fark kalmamıştır.

-DP Genel Başkanı Elif Torun Öneren, kadın cinayetlerinin, Kürtlere yönelik ırkçı saldırıların, işsizliğin ve intiharların giderek arttığı Türkiye’deki kaos ortamının iktidar eliyle yaratıldığını ve iktidarın bu kaostan beslendiğini kaydetti.

- HDP Amed Milletvekilli İmam Taşçıer, Kürt halkını saldırılara karşı örgütlü ve duyarlı olmaya çağırarak, “Kürt halkı sokakta sesini duyurmalıdır” dedi.

-Datça-Marmaris arasında günlerdir mekik dokuyan Ekolojist Beyza Üstün, yangınların çıkmasında ekolojik koşullar kadar siyasi nedenler de olduğuna dikkat çekerek, “Çıkan genelgeden, yanan alanların maden bölgesi ilan edilmesine, helikopterlerin yanan yerlere ısrarla gelmemesine kadar yaşananlar, burada bir siyasi müdahale olduğu izlenimini veriyor” dedi.

-Van’ın Çaldıran ilçesinde Menzil Tarikatı ve Çaldıran kayyımı Şefik Ensari tarafından kamu arazisi üzerine 4 yıldızlı otel yapılıyor. Otelin gizli ortaklarından birinin ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levent Soylu olduğu öğrenildi.

-Smele katliamını kınayan MÖP, “Bu katliam Mezopotamya medeniyetinin sahibi olan Asuri/Süryani/Keldani halkının Irak ülkesinde siyasi, sosyal, kültürel, coğrafik ve bilimsel olarak en alt sınıfa itilmesine ve ulusal sorunun boğulmasına vesile oldu” dedi.