Gazeteci Dursun'un iddianamesinde sadece 'haber' var

Tutuklu Gazeteci Mehmet Dursun’un hazırlanan iddianamesinde, yaptığı haberler 'suç' sayıldı.

Gazeteci Mehmet Dursun, Mart ayında evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Dursun’un 4 ay sonra hazırlanan iddianamesinde ise sosyal medya paylaşımlarından çok yaptığı haberler, haber yazışmaları ve telefonla haber aktarımları suç sayılıyor.

DEVLETİ ZORDA BIRAKMIŞ!

Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Dursun, PKK/KCK’nin lehine yoğun bir şekilde haber yapmakla suçlanırken, Dursun’un muhabir olarak çalıştığı ve KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı ise ‘Terör örgütünün ajansı’ olarak ifade ediliyor.

İddianamede, şüphelinin sokak eylemlerini takip ettiği ve abartılı bir şekilde örgütü överek devlet güçlerini zorda bırakacak şekilde yanlı haberler yapıldığı iddia edildi.

HABER AKTARMASI DA SUÇ!

Dursun’un Sterk TV ve Nuçe TV’ye telefonla bağlanarak Van’da meydana gelişmeleri haber olarak aktarması da suç sayılırken,  “Şüpheli Mehmet Dursun, BDP organizasyonunda yapılan eylemleri ve akabinde çıkan yasa dışı sokak olayları ile gözaltına alınan şahıslarla ilgili olarak sürekli yanlı haber yaptığı, BDP içerisinde faaliyet yürüten şahıslara gözaltılarla ilgili bilgiler verdiği tespit edilmiştir” denildi.

Dursun’un haberlere ilişkin yaptığı tüm görüşmeler de iddianamede yer aldı.

Gazeteci Mehmet Dursun’un bu iddialarla örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapsi isteniyor.