Gerilla Türk ordusunun saldırılarını boşa çıkarıyor

1 Haziran Atılımı’nın yıl dönümünde Avaşîn, Zap ve Metîna’da etkili eylemler yapan gerillalar, hiçbir gücün özgürlük savaşçılarının iradesi karşısında duramayacağını bir kez daha gösterdi.

GERİLLA EYLEMLERİ

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları devam ederken Kurdistan Özgürlük Gerillaları da yaratıcı taktiklerle düşmanın saldırılarını boşa çıkarıyor. Son günlerde yaptıkları eylemlerle düşmanın birçok hedefini imha eden gerillalar, özellikle 1-6 Haziran tarihleri arasında etkili eylemler gerçekleştirdi. Gerillalar 1-6 Haziran tarihleri ​​arasında Avaşîn, Zap ve Metîna'da Türk askerine yönelik eylemler yaparak düşmana ağır darbeler vurarak 11 düşman askerini cezalandırdı. Aslında biraz bilinçli bir insan Türk devletinin dört yıldır devam eden savaştaki durumunu çok rahat bir şekilde anlayabilir ve görebilir. Dolayısıyla Türk devletinin durumunun çaresizlikten başka bir şey olmadığı çok açıktır.

Her ne kadar reklamlarıyla askeri ve teknik anlamda kendini başarılı göstermek istese de gerçek bu değil. Gerçek olan zorlu koşullara rağmen Türk devletinin teknik ve askeri gücünü boşa çıkaran gerilla eylemleridir. Gerillalar 1 Haziran Atılımı’nın yıl dönümünde Avaşîn alanında düşmana yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Fedailer ayı olan Haziran’ı etkili eylemlerle karşılayan gerillalar, işgalci devlete anlamlı bir mesaj vermiştir. Türk devletine göre, bu bölgelerde özellikle Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerinde gerilla kalmamış! Ama gerillaların gün geçtikçe daha büyük eylemler yaptığını görüyoruz. Hatta Avaşîn gerillalarının eylemlerine bakıldığında gerillaların nerede olursa olsun Türk askerine her şekilde saldırabileceklerini hatırlatıyor.

TÜRK ASKERİ HER ADIM ATTIĞINDA GERİLLANIN HEDEFİ OLUYOR

Şimdi yönümüzü Metîna bölgesine ve oradaki gerilla eylemlerine dönelim. Mayıs ayından bu yana Türk devleti bölgedeki hareketliliğini arttırmış durumda. Bu sefer yeni yöntemler deniyorlar. Gerillaları arazide imha etmek, etkisiz hale getirmek istiyorlar. Daha sonra savaş tünellerine yönelmeyi hedefliyorlar. Son dört yılda Türk devletinin gerilla tünellerine girmek için kullanmadığı yöntem kalmadı. Savaş tünellerine kadar geldiler ve boş döndüler. Gerilla mevzilerine girmeye çalıştılar, imha edildiler. Bu sefer arazide kendilerini denemek istiyorlar ama bu yöntem de sonuçsuz kalıyor. Kurdistan Özgürlük Gerillası, savaşını ve eylemlerini sürdürüyor. Yani amacına ulaşamayan Türk devleti, savaş etiğinden ve ahlaktan uzak yöntemlere başvurmaya devam ediyor. Ancak bu gerçek kanıtlanmıştır ki, hiçbir güç özgürlük savaşçılarının iradesi karşısında duramaz.

Metîna'da gerillalar, iki kanattan Türk askerlerine saldırarak düşmana ağır darbeler vuruyor. Önder Apo'nun felsefesinden ilham alan gerillalar, teknik gücüne güvenen Türk askerlerini tarumar ediyor. Metîna, Avaşîn ve Zap eylemleri bunun en belirgin örnekleridir. Türk askeri artık Kurdistan topraklarına adım atamıyor, mevzilerini terk edemiyor. Türk devletinin, ‘PKK artık orada yok’ dediği yerde gerillalar, düşman askerlerinin mevzilerine ağır darbeler vuruyor. Gerillaların kaydettiği görüntülerde de görüldüğü üzere Türk askerleri büyük bir şok yaşıyor ve nereye kaçacaklarını bilmiyorlar. Gerillalar, modern gerilla taktikleriyle zafere yürüyor. Türk askeri artık yenilgiden kurtulamayacaktır. Gerilla hem arazide, hem de havada düşmana üstünlük kurmuş durumda. Bu nedenle işgalci Türk askerleri her adım attıklarında gerillanın hedefi oluyor.