Günün öne çıkan haberleri

24 Kasım 2018, saat 21:21: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Birçok Avrupa kentinde eylem düzenleyen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü vesilesiyle direnişin önemine dikkat çekti.

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında kadınlar, eylem ve etkinlikler düzenledi. Eylemlerde HDP'li Leyla Güven'in direnişi selamlandı.

 

PKK’nin kurucularından PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, PKK’nin kuruluşunun 40. yıl dönümü vesilesiyle ANF’nin sorularını yanıtladı. 

 

Almanya'nın başkenti Berlin’de 1 Aralık’ta PKK yasağı, ırkçılık ve polis yasasına karşı ortak gösteri düzenlenecek. Tertip Komitesi, PKK yasağı ve ırkçılığa karşı mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Cizre'de ilçesinde esnafı gezen polis, bundan sonra işyerlerinin saat 24.00’ten sonra işyerlerinin kapatılacağını söyledi. 

HDP Yerel Yönetimler Komisyonu'nun düzenlediği "Kriz Koşullarında Yerel Demokrasi Arayışları: Biriken, Bekleyen Deneyimler ve Yeni Siyaset İmkânları Çalıştayı"nda konuşan Temelli, AKP'nin, zorbalığını meşrulaştırmak için savaşa başvurduğuna dikkat çekti.

 

Irak Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde meydana gelen sel felaketinde 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 22 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

 

HPG/YJA STAR gerillaları operasyona çıkan işgalci Türk askerlerine yönelik eylem düzenledi.