Halk sel felaketinde, AKP’liler 150 bin TL’lik yemekte!

Çaldıran ilçesinde meydana gelen sel felaketi sırasında AKP yöneticileri 150 bin TL’ye mal olan yemekte bir araya geldi.

Van ve ilçeleri yaklaşık bir aydır sel felaketiyle mücadele ediyor. Başkale, Özalp, Saray, Çaldıran, Erciş ve Gürpınar ilçelerinde meydana gelen sel felaketlerinde yaklaşık bin hayvan telef olurken, 400 ev sular altında kaldı. Ancak meydana gelen sel felaketinde halkın sorunlarını çözmesi gereken vali, kaymakam ve AKP milletvekilleri gittikleri yerlerde insanlarla tartıştı.

'ÖRGÜTÜN TELEVİZYONUNA RÖPORTAJ VERMİŞSİNİZ, ONLAR SİZE YARDIM ETSİN'

Özalp’ta Y. Balçıklı köyünü ziyaret eden ilçe kaymakamı ve kayyumu Abdülkadir Çelik, köylülerin "Neden burayı afet bölgesi ilan etmiyorsunuz" şeklindeki tepkilerine, "Geçen hafta hepiniz terör örgütün televizyonuna röportaj vermişsiniz, gidin onlar size yardım etsin" diyerek karşılık verdi. Gaspçı Çelik’in bu konuşmasından sonra orada bulunan köylüler, Çelik ve AKP’lileri protesto ederek yapılan açık hava toplantısından ayrıldı.

Özalp’ta yaşanan olayın bir benzeri de Çaldıran’da yaşandı. Çaldıran’a bağlı Osmanlı köyünde sel felaketine maruz kalmış köylüleri ziyaret eden AKP Van Milletvekili ve MYK Üyesi Osman Nuri Gülaçar köylülerin "Yeni mi geldiniz, iş işten geçtikten sonra gelmenizin ne anlamı var” şeklindeki tepkisine “HDP’ye oy veriyorsunuz madem HDP gelsin size yardım etsin" şeklinde akıllara ziyan bir yanıt verdi.

HALKA HAKARET ETTİLER, 150 BİN TL'LİK YEMEKTE BULUŞTULAR

Çaldıran’da halka bu şekilde tepki gösteren AKP’li Osman Nuri Gülaçar ve beraberindeki hayat daha sonra Çaldıran Belediyesi'nin düzenlediği yemek organizasyonuna katıldı. Aralarında AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Ustan, Çaldıran gaspçısı Şefik Ensari, AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Gaziantep Milletvekili Eronat Oya ve AKP il-ilçe yöneticilerinin de katıldığı yemek için ilçe merkezinde yemek çadırı kuruldu. Giderlerini Çaldıran Belediyesi'nin düzenlediği yemek yaklaşık 150 bin TL’ye mal oldu. Sadece AKP'lilerin katıldığı ve yaklaşık 200 AKP'linin katıldığı yemeğe basın mensupları alınmadı. Bununla yetinmeyen AKP’liler içeride çekim yapılmasına dahi izin vermedi.

Çaldıran’da yaşanan sel felaketi sırasında verilen yemeğe tepki gösteren HDP’li Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir, 2019 yılında yapılan yerel seçimleri farklı bir biçimde kazanmalarına rağmen halkın iradesinin gasp edilerek AKP’li Şefik Ensari’nin İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanı olarak atandığını hatırlattı. AKP Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın, sel felaketi nedeniyle gittiği köylerde halka ‘HDP oy verdiniz, HDP sizin yaralarımızı sarsın, HDP size hizmet sunsun’ demesinin insani bir yaklaşım olmadığını dile getiren Demir, "Doğal felaketlerde insanların siyasi ideolojik, sınıf ve ırk olarak ayırt edilmesi vicdani ve ahlaki değildir. Bunlara bakılmaksızın toplumun yaralarını sarmak için çalışmak gerekir. HDP demek halk demektir. HDP halkı için vardır eğer ki orada bir felaket yaşandıysa ister AKP’li olsun, ister MHP'li olsun, ister CHP'li olsun; hangi partiden olursa olsun HDP o acıyı içinde hisseder, o acıyı halkıyla birlikte paylaşır" dedi.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ: UTANÇ VERİCİ

Böyle felaketin yaşanmış olduğu bir süreçte siyasi şovla 150 bin TL’ye mal olacak bir yemek verilmesini ise utanç verici bir tablo olarak değerlendiren Demir, "O 150 bin lirayla halkın yaralarını sarabilirlerdi. Orada yapılan istişare toplantısında halk bunları onlara söylemiş. Halk 'bu parayı gerçekten keşke depremzedeler için harcasaydınız' diyerek tepkisini dile getirmiştir. Her kalkan, çağrılan vatandaş orada kayyumu eleştirmiş ve hizmetten yoksun olduğunu dile getirmiş. Çünkü Çaldıran’da herhangi bir hizmet yok, halk için halkın menfaatleri olan hiçbir hizmet yok. Üç yıldır bu belediyeleri gasp etmişler, halkın yararına tek bir taş taşın üstüne konulmamıştır” ifadelerini kullandı.