Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç anıldı

Gözaltında kaybedilmelerinin 26. yılında Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç mezarları başında anıldı.

Cumartesi Anneleri ile Birleşik Mücadele Güçleri,  17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında, gözaltında  kayıplar mücadelesinin simge isimlerinden  Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’u Gazi Mahallesi’ndeki mezarları başında andı.

Anmada konuşan Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç,  26 yıldır her şeye rağmen ısrarla ve inatla  mücadeleyi sürdürdüklerini vurguladı.

Karakoç, abisine mezarı başından şöyle seslendi:  “Mücadeleyi bıraktığınız yolda devam ediyoruz. Sizinle iftihar ediyoruz  ve gurur duyuyoruz. Başımız dik. Son kayıp bulununcaya kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”  

'KAYBETME DEVLET POLİTİKASIDIR VE SÜRÜYOR'

Gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in kardeşi İkbal Eren, Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’un bu kokuşmuş, çürümüş ülkede, eşit ve özgür bir dünya için mücadele ederken gözaltında kaybedildiklerini söyledi.

Hasan Ocak için yapılan anmada ise ilk konuşma İnsan Hakları Derneği (İHD)  İstanbul Şube Başkanı avukat Gülseren Yoleri tarafından yapıldı. Günümüzde de gözaltında kaybetme politikasının sürdüğünü vurgulayan  Yoleri, “Biz bugün yine gözaltı kayıp iddialarla güne uyanıyoruz" dedi.
Bir devlet politikası olan gözaltında kaybetme uygulamaların son bulması için bir toplumsal güce ihtiyaç olduğunun altını çizen Yoleri, mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.
Hasan Ocak’ın abisi Ali Ocak, kardeşi Hasan’ın, devlet ve çetelerin Gazi Mahallesi’nde  Alevilere yönelik gerçekleştirdiği katliama karşı öfkesini ve direncini ortaya koyan on binlerce insandan biri olduğunu vurguladı.
Gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin’in kardeşi İrfan Bilgin ise tüm işkence, baskı ve gözaltılarına rağmen 26 yıldır bu mücadeleyi sürdürdüklerini hatırlattı.
Birleşik Mücadele Güçleri ise yaptıkları anmada, Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’un bıraktığı mücadele bayrağını yükselteceklerini vurguladı.