HBDH milisleri İstanbul’da ‘faşistlere ait’ 10 aracı imha etti

HBDH milisleri, Rojava’da ‘ölümsüzleşen’ Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) üyesi Halid Ebu Ruken (İbrahim Turgut) anısına İstanbul’da “faşistlere ait” 10 aracı sabotajla imha ettiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH milisleri, 29 Temmuz günü gece saat 01.00 sıralarında İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “faşistlere ait” 10 aracı sabotaj düzenleyerek imha ettiklerini belirtti.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “AKP-MHP faşizmi tüm Türkiye ve Kürdistan halklarının üzerinde bir karabasan olarak duruyor. Yaşanan felaketlerin, faşist saldırıların tek bir sorumlusu olarak 20 yılda yarattığı tahribat, işçi sınıfı ve ezilen halkların üzerinde bir kambura dönüşüyor. Bu faşist devletten ve faşist çetelerinden hesap sormanın vakti gelmiştir.

Milis güçlerimiz bu faşist devletten her yerde hesap sormaya ant içmiştir. Faşist saldırıların hesabını tek tek soracağız.

Bu eylemimiz, Rojava’da bir devrim çınarı olarak ölümsüzleşen Halit Ebu Ruken anısına gerçekleştirilmiştir. O’nun ve tüm ölümsüzlerimizin izinden birleşik devrim mücadelesini büyüteceğiz. İleri, Daha İleri! Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız!”