HBDH milislerinden İzmir'de eylem

HBDH milisleri, İzmir Buca'da eylem düzenleyerek, zindan direnişini selamladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İntikam Milisleri, İzmir'in Buca ilçesinde eylem düzenledi.

Milisler tarafından yapılan açıklamada, "Özel savaş hükümeti ve onun diktatör sistemi bilmelidir ki onu her yerde vurmak bizim tüm bölge halklarına ve emekçilere devrimci bir görev ve sorumluluğumuzdur. Bu sebepten dolayı bilinmelidir ki devrime giden yolun başarısı, katliam, soykırım ve savaşı besleyen bu ekonomiyi her yerinden vurmak ve parçalamaktan geçer" denildi.

'ÖZEL SAVAŞI DESTEKLEYEN HEDEFİMİZDİR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bugün cezaevlerinde yürütülen bu görkemli direniş bize verilen açık ve net bir mesajdır. Zindanlardaki yoldaşlarımız bize direniş mesajı veriyor. Onlar dört duvar arasında faşizme karşı böylesi büyük ve tarihi bir direniş gösteriyorsa biz daha fazla direnmeliyiz ve faşizmi her yerinden vurmamız ve parçalamamız gerekiyor. Özel savaş rejimini destekleyen, finanse eden, yanında duran her türlü kurum ve kişi bu savaşta taraftır ve bu soykırım ve katliamların ortağıdır."

HBDH İntikam Milisleri, eyleme ilişkin ise şu bilgileri verdi:

"14 Aralık günü gece saat 1 sularında 'Faşizmi yıkalım, özgürlüğü kazanalım' hamlesi kapsamında İzmir'in Buca ilçesi Dedekorkut Caddesi'nde bulunan 35 AU 8090 plakalı bir nakliyat tırına yönelik intikam milislerimiz tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylem sonucunda alev alan tır ve içindeki yük yanarak imha olmuştur. Eylemimiz faşist hükümete karşı ve onun ekonomisini darbelemek amacıyla düzenlenmiştir. Faşist sistemin ekonomisine yönelik gerçekleşen eylem sonrası milislerimiz güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir."