HDP’li Alican Önlü: Tecrit mutlaka kırılmalı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin “mutlaka kırılması” gerektiğini belirterek, “Tecrit devam ettikçe başka bir şey yapma şansımız yok” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası çerçevesinde, önceki dönem parti yöneticilerini topladı.

Toplantı Urfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, HDP Kadın Meclisi üyesi Gülcihan Şimşek, Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra onlarca eski il ve ilçe yöneticileri katıldı.

HDP’li Alican Önlü, “HDP'liyiz her yerdeyiz” programıyla AKP-MHP iktidarının yerine demokratik yönetim inşa çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

Önlü, “‘HDP'liyiz her yerdeyiz’ şiarımızın nedeni, herkesi HDP’li yapmak değil, bütün farklı kesimleri bir araya getirerek, mücadeleyi büyütmek” diye ekledi.

Orman yangınları ve sel felaketlerine de değinen Önlü, “Doğal afet her yerde olur ama bu afetleri doğaldan çıkarıp yıkıma dönüştüren iktidarın kendisidir” diye konuştu.

Felaketin vurduğu yerlerin rant alanına çevrildiğine işaret eden Önlü, “AKP-MHP aynı zamanda ırkçılık ile felaket oluşturuyor. Bunu en bariz yaşandığı yerlerden biri de Urfa’dır. Diğer halklar ile Kürtlerin ortak yaşamını zehirledi” şeklinde konuştu.

Kürtler arası ulusal birliğin önemine vurgu yapan Önlü, “Çelişkiler yaratmak istiyorlar ama biz birliğimizi sağlayacağız. Kürt halkının parçalanmışlığını istiyorlar ama biz ulusal birliği önümüze koyacağız. Halkları inançları birbirine kırdırmak istiyorlar ama biz bütün kesimler ile demokratik ulus hedefleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Önlü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit konusunda ise şöyle konuştu:

 “Yoksulluğun, fakirliğin, doğa katliamının, ırkçılığının, kadın katliamının önüne geçmek için bir şey şart ancak oradan başlamak gerek: Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerekiyor. Tecrit devam ettikçe başka bir şey yapma şansımız yok. Tecridin mutlaka kırılması gerekiyor. Sadece Sayın Öcalan üzerinde değil, tüm toplum üzerinde tecrit uygulanıyor. Sayın Öcalan, ‘Demokratik siyaset üzerinde tecrit var, toplumun üzerinde tecrit var. Bunu kırarsanız, tecrit kırılır’ demişti. O nedenle tecridi kırmalıyız.”

Önlü’nün konuşması ardından toplantı basına kapalı devam etti.