Jinên Tîrêjên Rojê iki fabrikayı yaktı, bir polisi yaraladı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi 14 ve 15 Ağustos tarihlerinde iki fabrika, bir nalbur deposu ve 4 lüks aracı ateşe verdiklerini, bir polisi silahla yaraladıklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatif, 15 Ağustos Atılımı’nı kutladı.

İnisiyatif, “Bu diriliş atılımını yaratan kahraman şehitlerimizin efsanevi Komutan Egid şahsında anıyoruz” dedi.  

Açıklamaya göre Uşak, Mersin, İstanbul ve Sakarya’da düzenlenen eylemlerde bir şeker fabrikası, dört katlı bir tekstil fabrikası, bir nalbur deposu ve dört lüks araç ateşe verildi, iki polis ferdi silahlarla eylem düzenlendi, biri yaralandı.

Eylemlerin detayları şöyle:

“14 Ağustos: Uşak’ın Ulubey ilçesinde bulunan faşistlere ait bir şeker fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

14 Ağustos: Mersin’in Bozyazı ilçesinde MHP’li bir faşistin dört katlı tekstil fabrikası birimlerimizin sabotaj ve fabrikayı ateşe verme eylemi ile kullanılmaz hale getirilip milyarlarca Türk parası zarara uğratılmıştır.

15 Ağustos: İstanbul-Arnavutköy’de AKP’li faşistlere ait bir nalbur deposu ve dört lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanmaz hale getirilmiştir.

15 Ağustos: Sakarya’nın Sapanca ilçesinde faşist TC devletinin tecavüzcü polislerine yönelik birimlerimizin tekniki bir eylem çalışması sonucu sivil polislere yönelik ferdi silahlarla eylem düzenlenip iki tecavüzcü polisten biri isabet edilen kurşunlarla ağır yaralanmıştır.”