Kaya'dan zindan direnişini sahiplenme çağrısı

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, tecride karşı zindan direnişini sahiplenmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması amacıyla 27 Kasım’da tüm cezaevlerinde başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevleri 26.gününde.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, tutsakların taleplerinin karşılanması için eylemi sahiplenmeye çağırdı.

'ÇÖZÜM ÖCALAN'DA'

Öcalan üzerindeki tecridin aynı zamanda Kürtler başta olmak üzere tüm halklar üzerinden sürdürüldüğünü

kaydeden Kaya, bu durumun "insanlık dışı bir suç" olduğunu söyledi. Öcalan'ın evrensel haklarından mahrum bırakıldığına değinen Kaya, telefon, aile ve avukat görüşmelerinin Öcalan'ın en doğal hakkı olduğunu belirtti. Kaya, Ortadoğu başta olmak üzere ülkedeki sorunların çözümünün Öcalan'da olduğuna işaret ederek, Öcalan'ın daha önce Ortadoğu'daki sorunların çözümüne dair sunduğu yol haritalarını hatırlattı.

'TECRİDİ PARÇALAMAMIZ GEREKİYOR!'

Kaya, tecride karşı cezaevlerinde büyük direniş verildiğini söyleyerek, şunları ifade etti:

"Açlık grevleri şu an süresiz-dönüşümlü devam ediyor. Ancak bu grevin ölüm oruçlarına çevirmeyeceği anlamına gelmiyor. Artık biz de sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Cezaevinde bulunan arkadaşlar üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu birlik içinde buraya kadar taşıdılar. Tüm siyasetçiler ve ulusal birlik bilincindeki herkes 'görevi biz alacağız' demeli. Her tıkanan süreçlerin öncülüğünü yapanlar bugün zindanda direnen arkadaşlarımızdır. Öcalan üzerindeki tecridi tarumar ve parça parça etmemiz gerekiyor. Halk sorumluluğu ve yükü üzerine aldığı zaman böylesi bir tecrit bir daha yaşanmaz."