Kayyum, belediyeden attığı işçilere binlerce lira borç çıkarttı

DBP’li Gürpınar Belediyesi’ni gasp eden kayyum daha önce işten çıkardığı belediye çalışanlarına şimdi de binlerce lira borç çıkarttı.

Van’ın coğrafik olarak en büyük alanına sahip ilçesi Gürpınar’da DBP dönemi borçsuzken belediyeyi gasp eden kayyumun ardından belediye borç batağına girdi.

Kayyum, 30 milyon TL kredi çekerek, belediyeyi daha fazla borca soktu. AKP tarafından 3 Şubat 2017 yılında gasp edilen DBP’li Gürpınar Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra onlarca kişinin işine son verildi. Gürpınar Belediyesi’ne işine son verilen kişilerin yerine daha sonra AKP yandaşları işe alındı.

Kayyum, Gürpınar Belediyesi’nde 2017 yılında işine son verdiklerine binlerce lira borç çıkarttı. Belediye çalışanlarına 10 bin ile 1 milyon lira arasında borç çıkartan Kayyum, çalışanlara tebligat gönderdi. Eski belediye çalışanlarına gönderilen tebligatta paraların ödenmemesi halinde faiz, icra, hatta hapis cezası dahi verileceği belirtiliyor. Kayyum tarafından mağdur edildiklerini dile getiren eski çalışanlar yaşananlara tepki gösterdi.

‘SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ’

Kayyum’un belediyeyi milyonlarca lira borcun altına soktuğunu dile getiren çalışanlar, tepkilerini şöyle dile getirdiler:

"Belediyenin tüm mallarını sattılar. Bizi işten çıkartıp, yerine kendi yandaşlarını aldılar. Kayyum ve yandaşları bunun hesabını vereceğine bize borç çıkartıyorlar. Emeğimiz karşılığında aldığımız maaşı, faiziyle geri istiyorlar. Biz alnımızın teriyle çalıştık. Şimdi bizden binlerce lira talep ediyor. Bizim maaşımız belli. Biz bu kadar para almadık ki, size geri verelim. Belediyeyi, büyük borcun altına soktular. Bu borcu bizim sırtımıza yüklemek istiyorlar. Biz bunun hesabını 31 Mart’ta, sandıkta soracağız."

DBP DÖNEMİNDE AÇILAN KURUMLAR SÜMEYYE'NİN VAKFINA DEVREDİLDİ

Kayyum Osman Doğramacı, belediyeyi gasp ettikten sonra ilk iş olarak Kürtçe tabelaları söktü. Muharrem Taş Sağlık Ocağını kapattı. DBP’li belediyeler döneminde açılan kurumları Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı vakfa devretti. Bunlarla da yetinmeyen kayyum Doğramacı, DBP’li Belediye döneminde yoksul halkın ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Halk Ekmek'i de kapattı.