Kayyum, yandaşları için ulaşımı ranta çevirdi

Gasp edilen Erciş Belediye'sinin otobüslerini halkın hizmeti için kullandırmayan kayyum, yurttaşları AKP ve MHP’nin tekelinde olan özel servis araçlarına mahkum etti.

DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi ile DBP’li Erciş Belediyesi'nin halka hizmet için aldığı otobüsler Erciş Belediyesi'ni gasp eden kayyum tarafından kullandırılmıyor. 200 bin nüfuslu Erciş’te hemen hemen tüm şehir içi taşıma hatları AKP ve MHP yandaşlarına ait. Belediyenin onlarca aracı çürümeye terk edildiği için yurttaşlar, özel halk servislerine muhtaç ediliyor.

Özel halk servislerini kullanan Ercişliler ile servis şoförleri arasında sık sık tartışmalar hatta kavgalar yaşanıyor. Bu tartışmalar sonucu yurttaşlar hakarete bile uğruyor. Binlerce kişinin oturduğu Sahil Kent (Aşağı TOKİ) ve Adnan Menderes Mahallesi (Yukarı TOKİ) sakinleri ulaşım konusunda Erciş kayyumunun kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

'BİZLERİ PARA OLARAK GÖRÜYORLAR'

Aşağı TOKİ’de oturan ve güvenlik gerekçesi ile ismini vermek istemeyen bir yurttaş, saatlerce servis beklediklerini, gelen servislerin ise tıka basa dolduğunu belirterek, "DBP’li Erciş Belediyesi döneminde böyle bir sıkıntımız yoktu. Hem DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi hem de Erciş Belediyesi onlarca otobüs aldı. Bu otobüsler sayesinde ulaşımda bir zorluk çekmiyorduk. Ama kayyum atanmasından sonra, belediyenin araçlarını görmez oldu.

Belediyenin otobüslerini garajlarda çürütürken, bizleri özel servisler mahkum ediyorlar. Özel servislerin şoförleri, bizlere kötü muamelede bulunuyor. Otobüsler tıklım tıklım ve nefes alamaz duruma geliyoruz. Bizlere hizmet verilmiyor, bizleri para olarak görüyorlar. Belediye yandaşları kazansın diye, belediyenin ulaşım araçlarını kullanmıyor. Özel servisler, bizlere hizmet mantığıyla değil, rant mantığıyla bakıyor" diye konuştu.

BORÇSUZ BELEDİYEYİ, 500 MİLYON LİRA BORÇLANDIRDI

AKP iktidarı tarafından gasp edilen Erciş Belediyesi 2 yıl gibi kısa süre içinde kayyum tarafından borç batağına sokarak, belediyenin tüm gayrimenkullerini sattı. Belediyenin tüm mallarını satan kayyum, Erciş Belediyesini 500 milyon lira borcun altına soktu. Erciş Belediyesi karakola dönüştürülürken, etrafı da yüksek duvarlarla çevrilerek halka kapatıldı. Belediyeye giden insanlar, arama ve sorgudan geçirilerek alınmaya başlandı.

Erciş kayyumu kent merkezinde bulunan eski Peynir Pazarı arsasını değerinin çok altında sattı. Fiyatı 3 milyon lira olan eski Peynir Pazarı arsası, kayyum tarafından 300 bin liraya satıldı. Yeni Peynir Pazarı ise 2 milyon liraya mal olmasına rağmen, kayyum tarafından peynirciler esnafına 9 milyon liraya zorla satıldı. Belediyenin Kışla Mahallesi'nde bulunan 6 dönüm arsa da yine değerinin çok altında satıldı.

ERCİŞ SAHİLİ RANT MERKEZİ YAPILDI

Belediyeyi AKP ve yandaşlarına peşkeş çeken kayyum, halkın içme suyunu bile kesti. İçme suları kesilen Ercişliler, kayyumu ve AKP’yi günlerce protesto etti. Bununla yetinmeyen kayyum halkın ekmeğiyle oynamaya başladı. Kayyum, şehir merkezinde yıkılan iş yerlerini yeniden yapmak isteyenlere izin vermediği gibi yeni iş yeri açanların iş yerlerini de yıkmaya başladı.

Erciş belediyesi kayyumu, su şebekelerinin elektriğini ödeyemediği için 200 bin nüfuslu ilçe günlerce susuz kaldı. Hızını alamayan kayyum Van Gölü’nü de satmaya başladı. Erciş kayyumu, 7 kilometrelik Erciş sahilini adeta rant merkezi yaptı. DBP’li Erciş Belediyesi tarafından yapılan park, bahçeler, dinlenme ve çocukların oyun alanlarına cafe ve lokantalar yapılarak satıldı.