KCDK-E: Bulunduğunuz her yerde faşist rejimi teşhir edin

KCDK-E, tutuklanan Leyla Güven şahsında esir alınmak istene kadın özgürlük çizgisi ve özgürlük mücadelesi olduğunu belirtti.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, tutuklanarak cezaevine gönderilen HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven için yazılı açıklama yayınladı. Güven şahsında Kürt halkının iradesine saldırı gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, “İmralı tecrit sistemini devam ettiren, toplum üzerinde korku imparatorluğu yaratarak, kimsenin özgür olmadığı Türkiye bir açık cezaevine dönüştürülmüştür.

‘TOPLUMUN SESİNİ KESMEK İÇİN SEÇİLMİŞLERİ TUTUKLADILAR’

Faşist Erdoğan rejimi yaşadığı kriz ve başarısızlıkların üzerini örtmek için uyguladığı azgın faşizmle, içte ve dışta sürdürdüğü terörle başta Kürt halkı olmak üzere, kadın, çocuk, yaşlı, işçi, işsiz, yoksul, aydın, demokrat, muhalif tüm toplumu kıskacına alarak ağır bir tecrit altında tutarak ömrünü uzatmaya çalışıyor. Toplumun sesini kesmek için seçilmişleri tutuklayarak, halkların oylarıyla kazanılan belediyeleri tek tek gasp ederek soyguncu ve hırsız kayyumları atayarak faşist zulmü katmerleştirmektedir” denildi.

'AMED ZİNDAN RUHUYLA TUTSAKLAR BAŞKALDIRDI'

Asker, polis gibi baskı araçlarıyla toplumu sindirme ve korku dayatıldığına vurgu yapılan açıklamada, “Kürt halkının evlatları bu baskılara karşı direnerek cevap vermektedir. Kürt kadını bu saldırılara karşı ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganlarıyla barikat olarak cevap vermektedir. Türkiye’de işçiler, emekçiler, kadınlar, muhalifler, devrimciler, demokratlar ve aydınlar seslerini yükselterek cevap vermektedirler. Faşizme karşı Amed zindan ruhuyla başkaldıran tutsaklar, “içeri dışarıdır, dışarı içeridir” mücadele her yerde şiarıyla cevaplıyor. Faşist Erdoğan rejimi çaresiz, sallanıyor, yıkılıyor ve sona yaklaşıyor. Birikmiş bu kadar öfkeye karşı şaşkınca saldırıyor. Halkın öncülerini ve kadınları hedef alarak güçlü olduğunu göstermek istiyor. İşte bu nedenle DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i hedef aldı” denildi.

'DTK KRİMİNALİZE EDİLMEK İSTENİYOR'

Erdoğan’ın DTK’yi sürekli hedef aldığını ve “PKK’nin yapılanması” olduğunu iddia ettiğine de dikkat çeken KCDK-E, şunları belirtti: “DTK’yi kriminalize ederek toplumsal rolü ve gerçeğini karartmayı hedeflemiştir. Leyla Güven’de işte bu faşist zihniyetin yargısı sebebiyle tutsak edilmiştir. Kürt halkına karşı topyekun bir saldırının tüm parçalarda sürdüğü, soykırım planlarının hayata geçirilmek istendiği süreçte, ulusal birlik için önemli adımlar atan DTK’nin hedef alınması tesadüfi değildir.

'BULUNDUĞUNUZ HER YERDE PROTESTO EDİN'

Kürt halkı ve onun evlatları, aydınlar, muhalifler, devrimciler, demokratlar, kadınlar, emekçiler, işsizler faşist Erdoğan rejimine ve faşist teröre boyun eğmeyecektir. Leyla Güven şahsında esir alınmak istene kadın özgürlük çizgisi ve özgürlük mücadelesi, kararlı mücadelesinden bir adım dahi geri adım atmayacaktır. KCDK-E olarak halkımızı, tüm devrimci, demokrat, aydın ve muhalif kesimleri bulunduğumuz her yerde protesto eylemleri yapmaya ve faşist Erdoğan rejiminin Kürt düşmanı ve diktatör yüzünü kamuoyunda teşhir etmeye çağırıyoruz. Bulunduğumuz her yerde DTK ve Leyla Güven’e sahiplenme eylemleri için seferber olalım.”