KCK Halklar Ve İnançlar Komitesi: Muharrem ayı büyük bir ibadet aydır

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi: Ortadoğu'da Yezitlik sürmektedir. Türk devleti, AKP-MHP iktidarıyla tam bir Yezid devleti olmuştur. Bugünün Ankara’sıyla Yezid’in Şam’ı arasında fark kalmamıştır.

Muharrem ayına ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Halklar ve İnançlar Komitesi şunları belirti: “Alevi inancında önemli bir yeri olan Muharrem ayına girmiş bulunuyoruz. Muharrem, aynı zamanda Şii Müslümanlar içinde yas ve değeri büyük ibadet ayıdır.

Muharrem, Kerbela’da yaşanan zalimliği unutturmamadır. Saray ve saltanat İslam'ı ile adalet ve eşitlik diyenler arasındaki farkı hatırlatma günleridir. Başlamış bulunan Muharrem ayının, Kerbela direniş çizgisinde geçmesini diliyoruz. Haktan ve hakikaten yana olan herkesi bugünün Yezitlerine karşı çağdaş Hüseyini duruş alamaya çağırıyoruz.

Ortadoğu'da Yezitlik sürmektedir. Türk devleti, AKP-MHP iktidarıyla tam bir Yezid devleti olmuştur. Bugünün Ankara’sıyla Yezid’in Şam’ı arasında fark kalmamıştır. Erdoğan'ın bin bir odalı sarayında, Yezid’in Yeşil Sarayındaki gibi gasp, talan, fitne ve katliam planları yapılmaktadır. Türk devleti, Yezid’in İmam Hüseyin’i ve yoldaşlarını katletmeye gönderdiği zalimlerin devamcılarından, katiller örgütlemiştir. Bu katilleriyle her gün Kürtleri ve Alevileri katletmekte, kendisi gibi düşünmeyen ve inanmayan herkese Yezitçe saldırmaktadır.

Aleviler, Türk devletini yöneten Yezitlerce tehdit edilmekte, baskı ve şiddetine maruz kalmaktadır.

Aleviler, Yezit geleneğini temsil eden Türk devleti tarafından defalarca katledilmiştir. Bugün de Aleviler katliam tehlikesi altındadır. Bu yıl ki Muharrem, Aleviler için her zamandan daha tehlikeli bir ortamda başlamıştır. Aleviler bu tehlikeyi ancak İmam Hüseyin’in cesaret ve fedakarlık dolu mücadelesiyle bertaraf edebilirler. Bu vesile ile Hüseyin’i duruşu, Ortadoğu topraklarında sonu gelmez özgürlük ruhu, inancı ve bilinci gören ve inan herkesi, Hüseyin’i çizgide tutum almaya davet ediyoruz. İmam Hüseyin’i rehber edinenleri, ‘zülüm varsa her daim Hüseyinler de olacaktır’ demeye çağırıyoruz. Hareket olarak halklar ve inanç guruplarına düşman Türk devletine karşı mücadelenin, Kerbela geleneğini sürdürmek olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle günümüzde Yezitliğinin başı olan AKP-MHP faşizmine karşı, demokrasi mücadelesi vermenin Hüseyin’i gerçekliği güncellemek olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Bu yıl Muharrem Türkiye’de katliamlar, baskı ve tutuklamalar yanında yangınlar, yoksulluk ve işsizlik içinde başlamıştır. Tüm bu musibetler, Türkiye'nin Yezit zihniyetinin hükmü altında olmasından kaynaklanmaktadır. Bu tehlikeleri gören Alevilerin, Muharrem anmalarını, ibadet ve hizmetlerini birlik ve dirliğini çok daha güçlendirmeye vesile edeceklerine inanıyoruz.

Yezitlik, Alevilerin inançları gereği demokratik mücadeleye daha güçlü katılmasını gerektirmektedir. Alevilerin bu yıl ki Muharremde Kerbela direnişini çok daha fazla bu bilinç ve inançla anacaklarına inanıyoruz. Hareket olarak Kerbela direnişini kutsayarak anan, hatırlatmak için ibadet eden bir toplumdan beklenenin mücadele olduğuna inanıyoruz. Alevi Yolunun özünün bu olduğunu vurgulamak istiyoruz. Kerbela direniş geleneğini sürdürdüğüne inananların safı her zaman özgürlük ve demokrasi mücadelesi olmuştur. Kerbela direnişini hak ve hakikat bilen herkesin çağın Yezitlerine karşı direnişlerinin en kutsal hizmet olduğuna inanıyoruz.

Başlamış bulunan Muharrem ayındaki ibadetler, anma ve yaslar vesilesiyle bir kez daha İmam Hüseyin’i yüreklerinde hissedenlerin tutacakları oruçlarının ve hizmetlerinin şimdiden hak defterine yazılmasını niyaz ediyoruz. Tüm Hüseyin sevdalılarını, Hz. Hüseyin’i ve şehit düşen tüm canları, zulme karşı mücadele içinde yaşatmaya çağırıyoruz. Gün vesilesiyle çağdaş Hüseyin’i hareket olan Kürdistan özgürlük mücadelesinde anılarının yaşatıldığını belirtiyor, herkesi demokrasi ve özgürlük mücadelesi saflarında yer almaya, halkları birbirine düşürmeye çalışan Yezitliğe karşı direnmeye davet ediyoruz.”