KOMAW: Bağdat ve Hewlêr Êzidî soykırımının işbirlikçileri

KOMAW, "Hewlêr ve Bağdat hükümetleri Êzidî soykırımının ve işgalin işbirlikçileridir” dedi.

Şehit ve Kayıp Aileleri Komitesi (KOMAW), Zaxo’daki Qadiya Kampı’na dönük saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin Mam Zeki Şengali, Zerdeşt Şengali, Mam Seid Hesen ve diğer kahramanların şehadetlerinden sonra Sikeniyê köyünde hastaneyi hedef aldığı belirtilerek, “Türk devleti 30 Ağustos’ta Zaxo’da Êzidî göçmenlerin kaldığı Qadiya Kampı’na saldırdı. Raporlara göre işgalci Türk devletinin saldırısında 2 Êzidî çocuk şehit düştü, birçoğu yaralandı” denildi.

'SOYKIRIMIN ORTAKLARI!'

Türk devletinin Êzidîlere dönük saldırılarının 9 Ekim 2020’den bu yana durmadığının kaydedildiği açıklamada, şöyle devam edildi:

"Êzidî toplumuna dönük düşmanlık devam ediyor. Öyle görünüyor ki amaç Êzidî halkımızın özgür iradesini yok etmek ve Şengal Özerk Yönetimi’ni sıkıştırmaktır. Bağdat ve Hewlêr hükümetleri Türk devletinin Êzidîlere dönük soykırım saldırılarının ortağıdır. Saldırılara sessiz kalan Bağdat ve Hewlêr hükümetleri Êzidîlere dönük katliamların sorumlularıdır. Şehit ve Kayıp Aileleri Komitesi olarak hem ruhen hem de güçlerimizle Êzidî halkının yanındayız. Acı ve üzüntülerini paylaşıyor, şehit ailelerine ve Kürt halkına baş sağlığı diliyoruz."