Kürdistan Dijital Medya Meclisi kuruluşunu ilan etti

Dört parça Kürdistan başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşayan Kürt halkı, Kürt siyasetçi, aktivist ve basın çalışanlarından oluşan, Kürdistan gündemine dair etkili çalışmalarla dikkat çeken Kürdistan Dijital Medya Meclisi kuruluşunu ilan etti.

Kürdistan gündemine dair gelişmeleri, işgal saldırıları, Kürt halkına yönelik katliam ve hak ihlallerini anında dünyaya duyurmak, gündem oluşturmak amacıyla dijital medya üzerinde bir araya gelen Kürtler ve dostlarından oluşan Kürdistan Dijital Medya Meclisi kuruluşunu ilan etti.

‘YENİ BİR MEVZİ İNŞA EDİYORUZ’

Kuruluş dolayısıyla bir basın metni ele alan Kürdistan Dijital Medya Meclisi özgürlük mücadelesinde yeni bir mevzi inşa ettiklerini dile getirerek, Kürt halkı ve dostlarının almış olduğu tarihi bir kararla dijital medya alanında Kürdistan Dijital Medya Meclisi olarak örgütlendiklerini ifade etti.

‘HALKIMIZIN ÖZGÜR YAŞAM TALEBİNİ YÜKSELTECEĞİZ’

“Bu coşkuyla dört parça Kürdistan’da ve yurtdışında yaşayan yurtsever halkımızı selamlıyoruz. Özgür bir yaşamın güvencesi olan kadınlara, zulme karşı direnişin öncüsü olan gençliğe ve mücadele eden tüm kesimlere selamlarımızı gönderiyoruz” denilen açıklamada Dijital Medya Meclisi’nin, dijital medyanın bütün platformlarında Kürt halkının özgürlük mücadelesinde, faşizme ve işgalci sömürgeciliğe karşı yeni bir mücadele kanalı açacağının belirtildi.

“Meclis, Kürt halkının siyasi statüsüyle özgür yaşam talebini yükselteceğiz. Kürdistan Dijital Medya Meclisi, Kapitalist Modernite’nin yalanlarıyla savaşmak ve dünyadaki bütün devrimci-demokrasi güçleriyle omuz omuza yürümek için kurulmuştur” denilen açıklamada Kürdistan Dijital Medya Meclisi’nin, Kürt halkıyla ortak kurtuluş mücadelesi yürüten tüm ortadoğu halklarının birlikteliğinin simgesi olduğunun vurgulandı.

‘ÖNDER APO’NUN PARADİGMASI EYLEMLERİMİZE IŞIK TUTUYOR’

“Başta direnişçi Kürt halkımız olmak üzere, bölge halklarına, özgürlük için mücadele edenlere ve tüm dünya halklarına kutlu olsun! Kürdistan Dijital Medya Meclisi’ni tanıyorsunuz” denilen açıklamada şunlara yer verildi: “Bizler, kırk yılı aşkındır sömürgeciliğe ve faşizme karşı savaşan Özgürlük Hareketi’nin, dijital medyadaki sesiyiz. Bakur, Başur ve Rojhilat’ın özgürlüğü için verilen mücadelelerin dijital medyadaki sözcüsüyüz. Rojava Devrimi’nin tüm insanlık için açtığı yol, Kürdistan Dijital Medya Meclisi’nin yol göstericisidir. Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik-ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması, dijital medyadaki eylemimize ışık tutacak en temel güçtür.”

‘KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ ÇİZGİNİN SESİYİZ’

Kürdistan Dijital Medya Meclisi’nin, beş bin yıllık erkek egemenliğine karşı mücadele eden, tecavüzcü DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratan ve kadın özgürlük çizgisinin dijital medyadaki örgütlülüğü olduğu da dile gelen açıklamada, bu örgütlenmeyle tüm dünya kadınlarına ilham veren kadın özgürlük mücadelesinin daha da güçleneceği vurgulandı.

‘KÜRDİSTAN’DAN DÜNYAYA AÇILAN DİJİTAL MEDYA ÖRÜTLENMESİYİZ’

“Meclisimiz, Kürdistan’da ve dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze ve her türden erkek egemenliğine karşı mücadelenin dijital medyadaki adresidir” diye devam eden açıklamada Kürdistan Dijital Medya Meclisi’nin, Kürdistan’dan dünyaya açılan evrensel bir dijital medya örgütlenmesi olduğuna dikkat çekildi.

Meclis olarak, eşitlik-özgürlük ve adalet için verilen her mücadeleyi kendi mücadeleleri olarak kabul ettiklerinin altı çizilen açıklamada, “Haksızlığa karşı isyan eden bütün dünya halklarıyla birlikte mücadele edecek ve güçlü bir dayanışma köprüsü inşa edeceğiz.

Kürdistan Dijital Medya Meclisi, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayı esas alan, demokratik değerleri savunan ve kapitalist moderniteye karşı tavır almak isteyen herkesin birlikte tartışıp, birlikte karar aldığı meclisler örgütlenmesidir” denildi.

‘DİRENİŞ PLATFORMUMUZDA HERKES YER ALMALI’

Dijital medyayı bir direniş platformuna dönüştürmek isteyen herkesin, vakit kaybetmeksizin bu iradeyi büyütmesi ve mecliste yer alması çağrısında bulunulan basın metninde şu cümlelere yer verildi: “Bu davet, özgürlük mücadelesi yürüten Kürt halkının sesini daha güçlü duyurmak içindir. Bu davet, sömürgeci yalanlaları, faşizmin manüpilasyonlarını, halkı kandıran özel savaş makinelerini durdurmak içindir. Bu davet dört bir yanda süren özgürlük direnişini, dijital medyaya da taşımak içindir.”