‘Maraş Katliamı’nın hesabı sorulacaktır’

TKP-ML Avrupa Komitesi: Ülkenin birçok yerinde verilen mücadele, devletin tüm kurumlarıyla azgın saldırısına maruz kalırken Maraş’ta Alevi, Kürt ve devrimci kesimler hedef alınmıştır.

 

Yazılı bir açıklama yapan TKP-ML Avrupa Komitesi Maraş Katliamını yıldönümünde kınadı ve hesap sorulacağını belirtti.

Maraş katliamının aradan 42 yıl geçmesine rağmen unutulmadığı belirtilen açıklamada, “Katliamın gerekçesi ABD’nin başını çektiği emperyalizmin uluslararası alanda neo-liberalizm politikaları dayatması sonucu, pazar durumunda olan bağımlı ülkelerde bu modelin uygulanması için devrimci hareketlerin bastırılmasına ve kısmi istikrarın sağlanmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu durum -başta Latin Amerika ülkeleri olmak üzere- darbelerle sağlanmıştır.

Nitekim, Maraş Katliamı sonrası, Türkiye’de de kanlı 12 Eylül Darbesi yapılmış ve emperyalizmin ve de komprador burjuvazinin çıkarları doğrultusunda neo-liberalizm denilen yeni bir ekonomi-politik sürece girilmiştir.

Maraş Katliamı bunun sonucudur. Böylece ülkenin birçok yerinde verilen mücadele, devletin tüm kurumlarıyla azgın saldırısına maruz kalırken Maraş’ta Alevi, Kürt ve devrimci kesimler hedef alınmıştır” denildi.

Maraş Katliamının örgütlenmesinde doğrudan kontrgerillanın rol oynadığını ifade eden TKP-ML Avrupa Komitesi, Maraş ve tüm katliamların hesabının sorulacağını belirtti.